måndag 7 oktober 2024

Man borde kanske ... 


... ha måndagsträffar lite oftare, men det är så dags att tänka på detta, nu när sommaren tackar för sig och de flesta som bor i fritidshus tackar för sig. 

Men så trevligt det var att ha Birgitta och Annelie på besök! Så mycket surr det blev! (Klädkoden var som ni förstår "något blått").

Vad pratade vi om ...? Jo, om förr i tiden .,. om telefonväxlar (Birgitta hade ett tag i sin ungdom arbetat som växeltelefonist), om Frukostklubben med Sigge Fürst, Ante på Mobacken och Kaffepetter .., jag kom ihåg "Skivor till kaffet" med Bertil Perrolf (tror att personalen på Fridhems Livs har varit med i det programmet) och vi hann med gamla tiders sätt att lyssna på grammofonskivor - i mitt fall hos Paul Bergström som hade radio/tv-affär i Malå och där man kunde få provlyssna på olika nyinkomna skivor (i som en telefonlur med krullig/spiral-sladd) och då blev det prat om Hepstars och andra storheter och även radioprogram som Kvällstoppen (där var pv hängiven lyssnare) och Tio i Topp (där förde han noggranna anteckningar), för att inte säga "Upp till tretton" med Ulf Elving (lyssnade Annelie till) . 

Jo, så blev det prat om bilkörning (pv har nämligen varit passagerare med en dam som agerat rallyförare - särskilt på små, slingriga vägar - och efteråt sa han: aldrig mera! 

Och vi tog upp detta med Epa-traktorer vilka stoppar upp trafiken, ja, det hann vi också med. 

Jag berättade om min underbara f.d. arbetskamrat Gerda Lundgren i Malå och även om Ella Grundberg som även hon arbetade i delikatessen i samma butik. Två kvinnor som spred sådan glädje på jobbet! 

Lite på slutet blev det tal om vem som sköter snöskottningen på Ejdervägen vintertid och om dopp i havet ikväll ...? Jo, Annelie skulle gärna göra oss sällskap, om inte regnet ställer till det.  

Min vana trogen håller jag mig till bjudmat som jag testat tidigare och allt gick åt. Här är receptet om någon blir sugen. Och bettan i Lund .., du ser att allt det gröna används hur ofta som helst!

Inga kommentarer: