torsdag 30 april 2009

Dagens fönster ...



Klockan är någon minut över tio när tåget sakta rullar in i Ystad.

Medan jag har varit borta har kastanjerna slagit ut.

Och om en timme ska jag vara på plats bakom kassan och ikväll blir det inventering och säkert inte hemgång förrän vid tio, elvatiden.

Så kan man också fira Valborgsmässoafton.

4 kommentarer:

Annas mamma sa...

Låter som sjukvården, trodde mest det var vi som hade så knäppa arbetstider. (Inventering på Valborgsmässoafton?, skakar på huvudet:-)Och tänker på när jag var ung i Uppsala och var på sjukhuset till sena natta med patienter och sen skulle ut och fira. Nej, då hade jag sett för mycket elände och var för trött så jag lade mig att sussa. Ofta skulle jag vara tillbaka på sjukhuset kvart i sju på morgonen 1:a maj. Men klinikchefen eller överläkaren eller vad det nu kallades på den tiden hade bakjour och var hemma och firade. Fick absolut inte störas även om jag fick samtal från USA som skulle utredas, vi var referens för Sverige. Och där stod man ung och ensam. Men jag lärde mig väl en del. Men minns jag kände mig gammal, det var ju Valborg och allt i ungdomens stad.
Trevlig Valborg på dig och hoppas du är ledig imorgon. Nu är jag äldre och gör lite mer som jag vill;-)

Christina sa...

Nääeee, jag som hade tänk önska dig en trevlig Valborg, men nu kom jag verkligen av mig :o

Hoppas att du har trevliga arbetskamrater ikväll i alla fall! Ha det så bra du kan!

Hur i helsefyr kan de planera in inventering på en Valborgsmässoafton???

Bert sa...

En gång i tiden hade vi alltid månadsinventeringar den sista i varje månad. Då blev det alltid övertidsjobb, eftersom vi var tvungna att ha avslutat dagens jobb, innan vi kunde börja inventera.

Numera sker det där automatiskt. En liten avstämning av ekonompersonalen bara. Men det kan man göra under ordinarie arbetstid.

Man får väl tillönska en trevlig första maj till dig då. :)

Elisabet. sa...

Annas mamma, Christina och Bert: det är det sämsta med att arbeta i affär, att det här med röda dagar, det bryr man sig inte om .. annat än att vi då tjänar dubbelt så mycket.

Våra scheman rullar på oavsett om det är storhelger och när andra människor planerar klämdagar och sånt ., ja, det bär för oss nåt nästan helt främmande.

Men det går förstås.

Allt går och jag är van .., jag har arbetat i affär sedan jag var väldigt ung och vet inget annat .-)