torsdag 30 april 2009

Överstökat ..


På stranden i Haverdal, inte långt från vandrarhemmet.


Nästan hela dagen, från klockan elva tills vi stänger klockan åtta, står jag bakom kassan.

När klockan var fem i morse var det väckning och man borde ha varit förbi av trötthet, men icke, sa Nicke.

Det har gått hur bra som helst!

Och efter stängning fick Emelie och jag själv ta oss an kassabiten .., räkna tuggummin, kondomer, alla tidningar, böcker, dvd-filmer, rakblad, tjugoen tusen plastkassar och kanske femton tusen av papperskassarna (då är man tacksam över att multiplikationstabellen sitter som den ska och att huvudräkning inte är ens sämsta ämne ...) och plötsligt medan man koncentrerar sig på rad 3 i tidningshyllan kommer nån och frågar om nånting och vips, har man glömt bort sig och måste gå bakåt i terminalen för att se var man var.

"Få se nu ..,. tio gånger 36.90 ..., vad kan det ha varit för tidning ...?" och så står man där och sliter sitt hår.

I halvtid bjuder chefen på grillat med potatissallad.

När klockan är nästan halv elva eller mer än så, tackar jag för mig och cyklar hemåt.

Karina kör för ovanlighetens skull bil .., Helene ska åka hem till Svedala och upp igen fem imorgonbitti för återresa och fredagsjobb ... och Magnus som ofta blir dagens hjälte när han fixar våra kassadatorer, han kör hem till katten som har blivit överkörd och fått sitt bäcken krossat.

Till Tomelilla susar Anna och Cowboy-Maria iväg .., Maria H till Köpingebro .., några bor här i stan och chefen i Nybrostrand, lite närmare Österlen men bara lite.

Det har gått bra.

Nu hoppas man bara att det dröjer länge till nästa gång.

7 kommentarer:

Evas blogg sa...

Men varför inventerades det just ikväll?

Kesu sa...

Usch, vad slitigt det låter! Kan inte datorer göra sånt - eller chefen???

Elisabet. sa...

Eva och Kesu: ja, men nån gång ska det göras. Inte på sommaren, då har så många semester och inte i jultider .., men nyårsdagen har vi inventerat i många år .., på många olika affärer dessutom.

Det är inte så hemskt att vara där en Valborgsmässoafton .., det går ändå.

Ingen får ledigt vid inventering, om det inte är begravning av nära anhörig .,. då får man förstås.

Chefen är med också, men prick varenda vara räknas för hand.

Tänk er allt lösgodis som vägs .., all frukt .., allt kött .., tänk er frysrummet med kanske tio burar fyllda med varor ...,, tänk er frysdiskarna .., tänk er alla läskbackar ..., alla staplar med grillkol och kaffepaket och .., ja, då förstår ni att det går inte med datorer.

och saker stjäls .., nu får man ju se svinnet på ett annat sätt.

Love, literature and gardening sa...

Och när man jobbar på kontor som jag gjort i hundra år (eller 24 i alla fall) då jobbar ekonomiavdelningen som slavar dygnet runt sista veckan innan halvårskiftet = midsommarafton och så sista veckan innan årsskiftet = nyårsafton.

Och på marknadsavdelningen jobbade vi långa dagar 3 veckor i sträck inklusive helger inför årets stora stora mässa. Och sen dygnet runt under själva mässan.

Det är trist men det är som det är.

missis p sa...

hej min kära kollega. visst va det inte så tråkigt. Atycker vi e ett bra gäng o jag har inte ens tänkt på att det e VALBORG. nej vet du va.......Jag trivs så bra o vet att 2 metar´n mannen min tar väl handom barnen så jag har inga bekymmer. Bara hörde att minstingen Lill prins,ja egentligen både Stor o Lill Prins sa som astigast...__Mamma...det blir nog ingen eld iallafall för de sa i skolan att det blåser förmycket , så du missar ändå ingenting....Blir man inte glad då..????? Jo de vet ju att man måste jobba .annars har man INGA pengar. de e ändå bara 5 o 7 år ...Mannen hade varit nere vid elden medan vi har RÄKNAT allt från topp till tå.vi ses imorgon......Kram kram

förresten .......så många inventeringar man har genomfört......Priso--eurospar..willys 10 år o lite till.....SÅ MAN E HÄRDAD
fast på den tiden hade vi KONTROLLANTER.......

Elisabet. sa...

Love, literature ..: ja, sånt tänker man nog inte på, om man inte arbetar på kontor, alltså.
Jo, vi är många som mellan varven har obekväma arbetstider .-)
Nu är klockan kvart över sex och jag ska snart iväg och arbeta sju till fem. Solen flödar!

missis P: då ses vi snart ..., jag ska göra gott fika till frukosten!

J. Borgvall design sa...

kika in på www.jborgvall.se