tisdag 16 juni 2009

Hos reparatören ...


Men däcken måste pumpas! Det glömde jag.
Eva på Frösön målade.
Och hos Eva och hennes guuube ska vi hälsa på om mindre än en veckas tid.

Tänk er tusenskönor och utblommade syréner .., blommande spireor .., överallt koltrastsång och på gräsmattorna herr och fru Råka med småttingarna som nu har vuxit och blivit nästan-stora, men hänger med vingeparen och darrrrrar och vill bli matade!

Himlen är molntussig.

Luften svalare än ljummen.

Jag cyklar hemåt och fylls av så mycket inutiglädje så det känns som om jag inte ska uthärda mera.

Utanför min port, just som jag kämpar med cykellåset som kärvar, kommer en äldre herre promenerande.

"Hördu, du borde smörja din cykelkedja .., den är ju alldeles rostig .., ta symaskinsolja, det duger bra ...!" säger mannen.

Någon symaskinsolja har jag inte, så jag bestämmer mig för att omedelbart uppsöka Roslins Cykelaffär & Verkstad som ligger bara ett hundratal meter från min lägenhet.

Så det gör jag.

Cyklar dit.

Där inne i verkstaden frågar jag en man i min ålder om dom har en liten flaska med smörjolja så man kan få köpa ?

"Jo, i och för sig .., var har du cykeln ..? Jaha .. den här .,. ja, men om du håller upp den så ska jag smörja .., så där ja .., se, det blir ju hur fint som helst .., lite till bara ...!" säger reparatören.

När jag frågar vad det kostar, ler mannen och säger på bredaste skånska att jag ju kan komma förbi med "en goud kauga nån dag.." och det lovar jag att göra.

Och så cyklar jag hemåt, med nysmord kedja och nytt lås ..., och jag tänker att åååå, dessa underbara skåningar som är så ofattbart vänliga .., och nu har jag redan bakat en stor kaka och i morgon ska herr Vänlig Cykelreparatör och hans medarbetare få något gott till kaffet.

Och det här lyssnar jag på just nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Å vilken fördel att bo i en stad som inte är så stor utan att den sköna lantortskänslan finns kvar!
Så gulligt av dem att fixa din cykel!

Evas blogg sa...

Jag hoppar till varje gång jag ser den här bilden. Kul att den används på din blogg :) Ja tänk, snart sitter ni där ute i vår stuga! Underbart! Jag hoppas vädret blir bättre, särskilt värmen. Här är kallt just nu! Men annars får vi sitta inne och kura vid köksbordet. Jag lovar att en brasa ska tändas. Och att vinet ska värma. Men det är ju dasset förstås, där finns ingen värme. Men, men mycket kan hända på väderfronten innan måndag.

Elisabet. sa...

Marskatten: ja, det är nog därför jag trivs så bra i Ystad .,. den är precis lagom liten eller stor, hur man nu ser det och människorna är så himla vänliga!

Eva: det spelar ingen roll vad det är för väder, eller det gör det ju, men jag UTGÅR ifrån att det blir regn och hagel, då kan det bara bli bättre.
Förhoppningsvis ..-)

Bloggblad sa...

Hallå! Passerar ni möjligen Söderköping? Nästa vecka är jag hemma.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, fast nästa vecka är vi ju på väg norröver och där ligger nog inte Söderköping ,-)
Hela nästa vecka är vi hemmavid .. frånsett måndag till tisdag.

Sen bär det av söderut igen ., där nästa måndag, då först till Sthlm.

Vecka 27 åker vi ännu mera söderut .-)

Ja, mot Skåne. Eller Halland.