söndag 15 november 2009

Liten hälsning från Soffan Ektorp ..


Så här såg det ut .. mina dynor och så alla blommorna!

Hej alla vänner till bloggmadamen!

Det här är soffan Ektorp och nu ska jag minsann berätta om vad som sig tilldragit haver.

Så här var det, ja, jag tar det från början.

Mina första månader tillbringades i ett stort varuhus i Malmö och det var en måttligt trivsam tid .., för mest låg man nerpackad på en lagerhylla, ja, tills den där eftermiddagen då en bloggmadame från Ystad kom för att köpa en soffa tillsammans med sin son.

Tänk, dom valde mig!

I flera år har jag nu varit stående i en liten lägenhet på Regementsgatan i Ystad och ni anar inte hur trevligt det har varit!

Ibland har bloggmadamen fått besök som har sovit över och då har dom legat på mina dynor och nästan alla har tyckt att jag " varit sååå skön!"

Mest av allt har ellis från Västmanland använt mig, men där har även sovit en tös som heter Emma och är barnbarn till bloggmadamen och i mer än veckas tid bodde en man från Stockholm hos bloggmadamen; hon kallade honom för "husletarmannen" och han fick bara ligga där på soffan och himla roligt tyckte han nog inte att det var.

Och flera .., en som heter Suvi har sovit gott på mina dynor och Bente från Norge och Fredrik från Australien och säkert många fler och sen är det massor med andra som bara har suttit på dynorna.

För två år sedan, ja, snart i alla fall, fick bloggmadamen besök av en pensionatsvärd från landet Halland.

Tror ni inte att även han fick tillbringa sina första nätter på soffan .., jo, för se bloggmadamen, hon är ganska blyg av sig ibland och vägrar låta främmande män komma in i köket till henne, då får dom först ligga som i "karantän" ett tag.

Den där pensionatsvärden, han var allt finurlig.

Han sa att bloggmadamen hade jättehögt blodtryck och så sa han godnatt, godnatt och gick till köket för att lägga sig (det var bloggmadamen som skulle sova hos mig i rummet och Torun som var på besök, hon låg på en madrass på golvet ..), men se då tänkte bloggmadamen att skulle hon nu ändå segla hädan på grund av ett skyhögt blodtryck, då kunde hon lika gärna krypa ner hos den där pensionatsvärden och ha en trivsam sista natt i livet, så det gjorde hon.

Kröp ner hos honom, alltså.

Och sen blev han liksom kvar hos henne på nåt konstigt vis.

I två års tid har pensionatsvärden sedan kommit till Ystad på besök så där varannan helg och det dröjde inte länge förrän han avancerade till köket där bloggmadamens säng står och själv fick jag stå där ensam och deppa i vardagsrummet.

Tills nu.

Nu har jag flyttat.


Här står jag nu i landet Halland.
Inte så pjåkigt.
Ett piano står alldeles intill.

Ja, ni anar inte hur spännande det var!

Först bar pensionatsvärden ut hela mig till en släpvagn där jag ställdes bland blommor och blader och bananlådor och annat och sen lades ett lock på och där i mörkret stod jag i mer än två timmar och bloggmadamen sa att jag inte skulle vara orolig .., "du kan vara alldeles lugn lilla soffan .., det här kommer att gå så bra, så bra ...", sa hon flera gånger.

Vi åkte över nånting som kallas för Hallandsåsen och pensionatsvärden kollade kylaren i bilen och sa att det var ett fasligt högt tryck och bloggmadamen blev orolig och det var kolsvart ute och jag var ganska rädd.

Till sist kom vi fram till det som heter Pensionatet.

Det är ett gult hus av trä beläget uppe på en liten höjd och där öppnades locket och pensionatsvärden bar ut mig och nu står jag i ett litet vardagsrum och det är så spännande så det är inte klokt!

På ett runt bord har bloggmadamen lagt ut duken som Bente i Norge har virkat och efteråt, då var den där kvinnan som är som min "matte" nästan, så trött, så hon bara sjönk ner på dynorna och sa att ..., "ååå, jag tror att jag svimmar!"

I morgon ska hon åka till landet Skåne igen.

Hon ska operera sitt knä på tisdagmorgon, men måste sova på sjukhuset över natten.

Bloggmadamen är inte nervös, men det är pensionatsvärden.

Han är dönervös för sånt.

När han åker till jobbet i morgon, då ska bloggmadamen möblera om lite, men det vet inte pensionatsvärden om.

Kanske ska hon byta matte i vardagsrummet, så jag känner mig mera hemma .. ja, om mattan från Ystad också får vara i närheten .., så där nära mig.

Nu vet ni lite om hur jag har det.

Jag hoppas att ni mår bra .., bloggmadamen blev så glad över allt som ni hade skrivit .., hon läste det högt flera gånger och sa att snällare vänner väl knappast kan finnas?

Och tänk, om en månad .., då kommer en kattunge hit.

Han ska kanske heta Sigge och jag tror att han kommer att ligga jätteofta på mina dynor.

Det är vad jag tror.

Hälsningar till er alla från Soffan Ektorp.

(Och nu sitter pensionatsvärden och spelar piano .., en melodi som heter Pärleporten. Det är för att han är så nervös .., säger bloggmadamen. Hon heter Elisabet, men det vet ni kanske? )

5 kommentarer:

Turtlan sa...

En smått berest soffa bäste Ektorp. En soffa med historia också.
Inte vilken soffa som helst utan tvekan.

Hoppas PV inte blir för nervös... Du får stötta honom ;-))

Anonym sa...

Turtlegirl: ja, så värst berest vet jag inte om jag är .. men det känns bra här i landet Halland.

Lugnt och tyst.

Inga ungdomar som gastar och skriker.

Här ska jag nog trivas.


Soffan Ektorp.

Rexxie sa...

Vänta bara tills Sigges klor börjar växa ut och skall vässas.... Då är det nog tur att du har utbytbar klädsel!!

:-)

Rexxie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Rexxie: haha .., ja, det är fördelen med Ikea-varianten av soffor .-))