torsdag 7 januari 2010

Snart ...



.... dags att hissa segel och ge sig av söderut igen.

Väskor ska packas .., det ska duschas och ätas frukost och vi ska hämta pElle som har tillbringat några dagar hos den blivande konstapeln, ja, inne i självaste hufvudstaden har pEllle varit och säg vad den katten inte får vara med om.

Om det har gått bra?

Oh, ja!

"pElle, ja, han ligger lite här och där och verkar må bra ..?" säger lillhusse.

Och så har vi tittat på Östnytt, Smålandsnytt, ABC-nytt och Västnytt, allt för att få information om väglaget och det fick vi minsann också.

Halt och eländigt.

I Västnytt berättas att man har funnit en utbrunnen bil i Getinge, - det är i lilla Getinge jag går på sjukgymnastik -, med en död man i bilens bagageutrymme!

Om det inte är självmord, får man innerligen hoppas att mannen varit död innan han hamnade där han hittades .., något mycket värre kan jag knappt tänka mig annars.

Trevligaste nyhetssändningen hade Östnytt, där det berättades om microlån och en till vårt land invandrad kvinna som, då hon kom, var analfabet, och nu hade kvinnan startat eget och ville fortsätta på den vägen.

Så himla trevligt var det och sååå stark och härlig såg den kvinnan ut!

Hurra för microlån!

5 kommentarer:

Rexxie sa...

Om ni har en dator och vill ha väderprognoser timme för timme så kan jag rekommendera http://www.yr.no/

Gratis och nästan löjligt bra ortsindelning i Sverige, och dessutom är det roligt att se animationerna där molnen flyttar sig timme för timme de närmsta dygnen.

Rexxie sa...

...och för den delen: om det nu skulle ha varit självmord, skulle mannen ifråga först ha lagt sig i bakluckan och sedan tänt på bilen?

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, det kan väl inte vara så svårt, i vissa bilar kan man nå bagageutrymmet från insidan, om man fäller ner sätet .. h an kanske inte ville skrämma förbipasserande ?

stationsvakt@gmail.com sa...

Jag nämnde också Östnytt imorse:

http://stationsvakt.blogspot.com/2010/01/svarsmalt-morgonkoppling.html

Undras hur ofta det händer att två bloggare nämner Östnytt på samma dag. :-)

Elisabet. sa...

Johnny: jag minns att en eminent bloggare i Australien, jag kommer inte ihåg hans namn, han hade skrivit om nånting samma dag som jag själv .., alltså, om samma sak .., och jag kan LOVA DIG, att alla trodde förstås att jag hade härmat honom .-)

Så pinsamt det kändes.

Nu ska jag kolla vad du har skrivit!