lördag 9 januari 2010

Stjärnorna på slottet ....


Aldrig kan jag skriva vad jag egentligen tycker om ett program som är tänkt att roa, så där lite småputtrigt, för då är jag orolig att någon från programmet ska googla på sitt namn eller programmets titel och så hamnar dom här och läser sånt som kommer att göra dem ledsna.

Jodå.

Det händer.

Herr Wester från Hipp-Hipp gjorde just så, - googlade och hamnade på den här sidan - (det var ju bara positivt skrivet, men ändå ...) och en programledare från Filmkrönikan gjorde sammaledes och jag har aldrig skämts så mycket som då. (Jag hade kommenterat hans frisyr och vad hade jag med den att göra?)

Sedan bestämde jag mig för att det jag inte kan säga rakt ut till någon - kändis eller inte -, mitt framför ögonen på dem, det tänker jag inte skriva här heller.

Så det gör jag inte nu heller.

Men nästa veckas program ser jag fram emot.

Faktiskt.

15 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Skäms inte. Alla estradörer vet - måste veta! - att publiken ägnar sig åt att kolla och kommentera väldigt mycket mer än själva prestationen. Deras problem är snarare att om frisyren är mer intressant än det de framför, då inser de sitt misslyckande. Och publiken/kunden har ju alltid rätt, som bekant ...

Elisabet. sa...

Klimakteriehäxan: jo, lite skäms jag.

Hur ledsen skulle jag inte ha blivit om någon så där bara rakt av sågat mig för min frisyr (dessutom tyckte jag inte att han var bra, men det var ju första programmet för honom .., han hade inte ens fått någon chans ...!)?

Och så tänker jag .., om jag nu skriver precis vad jag tycker och tänker och den personens barn råkar googla på sin mammas eller pappas namn och kommer hit .., hur ledsna ska dom inte bli då?

Så jag har bestämt mig för att avstå.

Den där skammen som jag kände, den vill jag inte ha tillbaka.

Elisabet. sa...

Ps. Däremot skriver jag GÄRNA vad jag tycker om saker som Sverigedemokrater och annat och det har jag gjort också och fick halva surven av deras anhängare emot mig. Men det är en annan sak.
Där kunde jag stå rakt upp och säga att det här tycker jag är hur tokigt som helst av er. Ds.

Hedgren sa...

JAg tyckte att dagens madame på slottet var lite mycket drama-queen. Däremot blev jag positivt överraskad av damen från Landskrona!
Ser också fram emot nästa program. Det är en karl, det...

annannan sa...

Ibland blir jag bara så in i vassen imponerad av dig, Elisabet!

Elisabet. sa...

Hedgren: ,-)))))))

(Det betyder att den där sista meningen håller jag verkligen med om!)

annannan: det ska du inte vara!

annannan sa...

Det ska jag väl visst vara!!!

Evas blogg sa...

Tänk om jag vore som du. Jag tänker inte alls så. Undrar om herr Ra**li* läser mitt inlägg från förra veckan?! Och han brukar ju inte skräda med orden precis :)

Evas blogg sa...

Och vem är en riktig karl? Och hur är dom?

anna of sweden sa...

Åh, vad du skriver bra. Och åh, vad du är klok!

Annas mamma sa...

Jag tycker du gör alldeles rätt och är väldigt klok.

missis p sa...

TJENA DU KÄRA KOLLEGA.själv såg jag inte det programmet.........jobbade till stängning o Kaper lill prins erövrade vuxen tv:n.,,,MEN SÖNDAG SKA VI SE 2 metarns näst kusin ... tv 4 I EN ANNAN DEL AV KÖPING.....LINDA HAMMAR..ja det ska vi inte missa.............INTE FÖR EN MINUT.....o jag e ledig hela dan fram till kl 9 måndag.........annars mår jag bra o har det kanon.........KRAM KRAM KRAM.

Monet sa...

Du är så klok och snäll, Elisabet. Men jag håller nog med Klimakteriehäxan - är man en offentlig person måste man faktiskt tåla att folk tycker till om en. Alla recenseras ju på ett eller annat sätt vare sig man är programledare, konstnär, skådespelare eller författare. Och är kritiken bara saklig och konstruktiv så lär man sig av den också. Om man vill!

Elisabet. sa...

Eva: du minns säkert filmkrönikemannen, det var ju dessutom en god vän till din dotter?

Han var ju (och är väl) en offentlig person där han satt i tv och där satt jag i min soffa och spydde galla över hans frisyr och att han inte alls var bra som programledare!

Och så fick jag ett mejl från honom.

Är den unge mannen annorlunda än andra, tänker jag då?

Nej, det tror jag inte.

Jag kan ha PRECIS dina känslor inför någon i ett program, men den här killen som skrev till mig ., nej, det fick mig att skämmas.

Och jo, jag vet att skådisar och andra som är kaxiga och stöddiga bör tåla .., det håller jag med om, men det är liksom inte bara det .,. för jag skulle ÄNDÅ inte våga eller vilja säga det rakt framför honom eller henne .., och då fegar jag ur och skriver det inte, för jag vill inte vara med om det här en gång till.

Det är så jag menar.

Det är en feghet, ja.

Men jag står för den.-)

Monet: det var inte särskilt sakligt det jag tyckte om filmmannens frisyr .., det hade ju öht inte med saken att göra! Och efter första programmet sågade jag honom som programledare .., lika illa det.
Om det hade varit jag själv .?
Jag hade väl förmodligt dött.

Och det har inget att göra med att vara klok eller inte .., hellre att jag är blödig .-)'

Eva: en riktig man? Ja, det är ju förstås helt subjektivt, som så mycket annat, men i mina ögon är han nog oerhört tilldragande ,.-)
K.B., alltså.

Evas blogg sa...

Ja han är en vän till Elin :) Och jag kan förstå dig just med tanke på frisyrsnacket. Jag skulle nog också tycka det var lite pinsamt. Så visst är det klokt att "hålla igen" lite ibland. Jag tror inte vi har samma smak när det gäller det motsatta könet. K.B är ingen jag skulle falla för. Tur att smaken är olika och att den får vara det.