måndag 22 februari 2010

Någon slags insikt ....



För att få plats med det vackra arvegodsporslinet, töms ett av pensionatets skåp på dess innehåll och där står bloggmadamen och bara gapar av förvåning!

Det mesta är sådant som hans mamma, den rara Gunvor, har förfärdigat .., och absolut helt förvissad är jag att här kan - utan några som helst bekymmer - öppnas en secondhand-butik enbart för virkade illgröna dukar, hemvävda löpare, aprikosfärgade frottéhanddukar, gladmötrade gardinkappor, stora vackra linnedukar och, inte att förglömma: alla servettringarna!



Rent obegripligt är det hur välförsedd
pensionatsvärden är med dukar och allt sånt.

Ja, det tar liksom aldrig slut.

Nu min själ ska här sorteras och sedan återstår endast att införskaffa en kassaapparat.

Och så skylten med "second-hand-försäljning", förstås.

Jodå, ni är alla hjärtligt välkomna!

8 kommentarer:

Leina sa...

Ja du, det finns skatter och det finns skatter... Synd att människor ofta inte uppskattar kvinnors hantverk.... Du hittar säkert oxå en massa linnehanddukar... De är guld värda.

pralinen sa...

någon fin linneduk skulle kunna användas, virkade dukar och blommiga gardinkappor har jag svårare för... Min mamma har försökt berika mig med sådant och jag säger tvär-NEJ...

h-lady sa...

Linnedukar/handdukar är en klar brist i mitt hem.... Säg bara till när försäljningen börjar.. *ler*

Anonym sa...

Är det verkligen du som ska bestämma vad som ska hända med det som pv:s mamma tillverkat och gett sin son? Du skriver så föraktfullt om både hans pappas tavla och hans mammas dukar.
Har pv ingen talan över sina till-hörigheter?
Sparar inte du minnessaker efter dina föräldrar? Vad skulle du säga om pv kastade bort dem?

bettankax sa...

Någon identitetslös stackare börjar veckan med en sur uppstötning. Hoppas det känns bättre nu.

Elisabet. sa...

Till Anonym: nej, det är inte alls föraktfullt, det är skrivet med glimten i ögat, men det går nog inte fram kanske och det är mitt fel och pv vet precis hur jag tänker.
Jag tycker att hans pappas tavlor är jättefina, men broderade tavlor är inget JAG själv skulle skaffa mig, ocfh hade det varit min pappa så hade känslan förstås varit precis densamma som för pv.

Och jag kan lova Anonym att pv säger ifrån .-)
Virkade dukar var väl typiskt för 60-talet, min mamma hade såna också och vi ler båda två när vi plockar upp den ena duken/servettringen/grytlappen efter den tredje .-)

leina och pralinen: Gunvor har vävt jättevackra linnedukar!

Grytlappsförsäljningen startar väl i sommar .-)

Anonym sa...

Tack, kära "anonym".
Underbart att det finns någon som bryr sig.

PV

Annas mamma sa...

Det är rätt kul att ordna ett vår- eller sommarloppis, gjorde det på landet och det gick riktigt bra, roligast var att träffa lite nytt folk och alltid finns det saker som jag själv tänkt kasta först men som någon annan tyckte var toppen, preciiiis det dom letat efter;-) man inser att vi är väldigt olika vi människor. Det som blev kvar gav jag till Hela människan och Läkarmissionen.