lördag 20 mars 2010

Lördagkväll ...



Och jag sitter i soffan Ektorp och tragglar Afrikas alla länder.

Eller inte alla, men Marocko, Algeriet, Tunisien, Libyen, Egypten, Västsahara, Mauretanien, Mali, Niger, Tchad, Sudan, Etiopien, Eritrea, Somalia, Kenya, Tanzania och Mocambique.

Kongo också.

Nu återstår rad tre.

Det är alla småpjuttländerna som är som ett gytter; Elfenbenskusten, Togo, Benin, Kamerun, Liberia, Gambia och Senegal och säkert någon fler.

Det ska gå.

Sist av allt blir det södra delen.

Sa jag att jag älskar att sitta med en atlas i mitt knä?

Bilden visar vare sig Togo eller Benin, utan landet Halland.

Det kunde lika gärna vara Skottland.

11 kommentarer:

Sven Teglund sa...

Det där gillar jag, att resa med hjälp av en Atlas. Så slipper man utlandet. Det är så utländskt i utlandet, som Jonas Gardell sa i tv.

Jom Manilat sa...

Till skillnad mot Sven, som har stuga vid samma sjösystem som jag,så tycker jag att det är det utländska i utlandet som gör resan värd att göra ;-)

Love, literature and gardening sa...

Det har varit Afrika-geografi-frågor i Postkodmiljonären både förra veckan och ikväll och jag känner att där har jag enorma kunskapsluckor! En strålande idé vore att ta fram atlasen!

Elisabet. sa...

Sven: ,-)

Det sade min arbetskamrat i Malå också. Hon tyckte att det var så mycket utlänningar i Grekland ,-)

Jom: ja, själv tycker jag om båda sätten att resa, via kartboken och på riktigt .....

L, L, G:(ja, nu blir det förkortning här ...): jag har gett mig sjutton på att lära mig alla Afrikas stater och var dom ligger. Sen blir det USA.

S o F sa...

...och en typisk klicka-på-bild!!

Haaaaaaaaaaavet. :)

Leina sa...

=D Tänk när jag satt och traglade Afrikas länder med en blank karta som mål att fylla i... När jag bodde i Liberia var jag en hejjare på Arikas och USAs karta... Men Sveriges län och landskap, den kan jag fortfarande inte... borde sätta mig med en karta....

Lisette sa...

Varför måste det ena utesluta det andra???? Jag älskar både att resa IRL och att resa med atlasen! Som substitut när inte kassan räcker är det underbart med reseguider. De innehåller ju BÅDE atlas och en massa annat. Jag samlar på sådana och har flera hyllmeter. Ibalnd brukar jag lägga fram en eller flera som "veckans blädderbok" på vardagsrumsbordet.

Lena sa...

Litet tips från skolfröken: Googla på seterra, så hittar ni ett gratis geografi/kartprogram för nedladdning. Riktigt roligt tycker både eleverna och fröken.

Rexxie sa...

...och när ni har hittat Seterra som Lena föreslog, så tycker jag att ni skall passa på och ladda ner Vokabula på en gång, så kan ni lära er en massa roliga nya ord!

Christina sa...

Seterra är bara för PC upptäckte jag just nu ;(

Vilken vacker havsbild Elisabet!

Anonym sa...

En liten flicka som var på semester i Turkiet sa konstaterande till sin mamma:"Vad många asylsökande det bor här!" Själv bor hon på en liten ort med flyktingförläggning. ellem