onsdag 19 maj 2010

Tanke och handling ...


Älsklingsplatsen.
Här växer mängder med bångstyrig (men väldoftande) mynta ., lavendel .., salvia och kaprifol.
Det är här jag sitter och dricker förmiddagskaffe.
sigge nilsson i mitt knä.
För mig, är detta en så stor gåva.

Det kan minsann vara två helt skilda saker.
När jag idag tog bilen och körde in till stan, med sikte på Plantagen, då var tanken den att jag skulle inhandla 1 st fjärilslavendel och 1 påse hönsgödsel.


Barndomsminne ...

Men där inne bland allt det gröna och sköna, händer något.
Det är där som tanke och handling separeras.

Ty med mig hem hade jag: 1 st sibirsk vallmo (för att den påminner mig om min barndom i Malå, vi hade såna i stenpartiet vid garagenedfarten .., gula och orangefärgade ..), 2 st blåblommande nävor .., 2 st stora stäppsalvior .., 1 st vanlig lavendel .., 1 hängampelblomma ..,. 1 citronmeliss, 1 ananassalvia, ytterligare 1 kryddväxt .., samt en Rosentrybuske.



Så här ser det ut i vrån på altanen.

Där finns även fläder som växer lite vilt .., massor med humle .., 2 st kaprifoler och 2 stockrosor.
Men ännu är det inte klart.

Var rosentryn ska planteras, har jag liksom ingen bestämd uppfattning om.
Ännu.

Lägg därtill att jag har plockat bort alla nya vedrester från gräsmattan, krattat densamma från nyklippt gräs .., delat på diverse perenner och planterat om .., hängt ut två maskiner tvätt .., lagat middag .., legat raklång på gräsmattan och vilat .., knappt tagit mig upp sedan .., så förstår ni kanske att jag känner mig rätt så mör.

Men ..., jag ä l s k a r sånt här arbete!
Det är som min Anna som säger att hon tycker om att mocka i stallet.

9 kommentarer:

Sven Teglund sa...

Du är en riktigt arbetsam kvinna! Med trevliga arbetsuppgifter. Idag har jag bytt vindbrädor på förrådet, äntligen blev det gjort. Det första riktiga jobbet jag gjort sedan jag blev sjuk för ett år sedan. Känns skönt att orka!

Tankevågor sa...

Helt underbart! Precis alltihop....från trappan till vallmon, nyklippt gräs och tvätt som hänger ute....helt underbart - alltihop! :-)

Tankevågor sa...

Helt underbart! Precis alltihop....från trappan till vallmon, nyklippt gräs och tvätt som hänger ute....helt underbart - alltihop! :-)

Elisabet. sa...

Sven: jag tänkte idag, jag skulle ha trivts på en bondgård, tror jag. Å,så härligt att arbeta ute och med hela kroppen .-)

Londongirl: du förstår precis, hör jag ,-)

Love, literature and gardening sa...

Att köpa plantor som jag inte vet var jag ska gräva ner - det gör jag hela tiden! Så välkommen i den klubben.

Det blir jättebra - snart har ni en djungel.

Evas blogg sa...

Vilken dag! Helt i min stil.

mossfolk sa...

Här är en som både tycker om att pyssla med blommor och att mocka i stallet :)
Oj så svårt jag hade att hålla fingrarna i styr under dagens visit på en plantmarknad. Men vi ska inte ha något på balkongen förrän efter Ölandssemestern och jag kan aningen stolt konstatera att vi klarade av att lämna plantmarknaden tomhänta! (fast efter dagens visit finns en färdig plan över vad min framtida trädgård ska innehålla :D )

Annas mamma sa...

Åh vad härligt det är att gå i blomsterhaven och sedan handla med sig som du gör, det går bara inte att låta bli:-) Så fint det blev och vilken underbar tid det är nu, nästan så jag glömt efter denna långa vinter, men det är helt fantastiskt i naturen nu. Och är inte plantorna särskilt fina och stora i år?:-)

Elisabet sa...

Love, literature ..: ja, jag känner igen beteende från när jag bodde på landet utanför Ystad. Exet suckade var gång jag kom hem med nya buskar eller blommor .-)

Eva: ja, helt ljuvligt!

mossfolk: härligt att ha något att drömma om .., och längta till .. jo, jag vet precis .-)

Annas mamma: Det är nästan en omöjlighet att inte köpa något .., å, jag minns ett besök på Alnarp utanför Lund .., där det var nån slags växtloppis.
Det var där jag köpte en liten stickling av libbsticka och tänkte att den blir väl fin i rabatten.
Den blev ENORM och tog över allt ...