tisdag 27 juli 2010

Kväller ...



... och Gunnar från Jämtland tittar på Morden i Midsomer, där kommisarie Barnaby minsann har att göra.

(På bordet: den virkade duken som Bente gjort .., glaskupan som jag fick av underbara arbetskamraten Maria Hansson .., den älskade fågelbrickan från Ikea .., en keramikvas fylld med lavendel och salvia. Jo, men lite hemkänsla blir det .., lite ystadkänsla. Och soffan Ektorp, förstås.)

En alldeles underbar dag har det varit.

Medan pv, med motorsågens hjälp, har röjt den östra sidan av tomten (här har fallit syréner till backen och krikonträd och en massa sly ...), har Gunnar paddlat kajak från Suseån och ut till havet, ja, en tre sjömil kanske .., och han kommer hem igen och är alldeles lyrisk.

Vid sjutiden cyklar vi ner till stranden.

Det tar en halv minut, max.

Och vi går längst ut på klipphällarna och kliver i från klipporna och vattnet är kristallklart och v a r m t .., och jag simmar intill en kvinna som berättar att hon bor i Eftra, inte långt härifrån, men egentligen kommer hon från Lidhult utanför Ljungby .., och vi pratar om flytten från Ystad till landet Halland och om att säga upp sig och börja ett nytt liv.

Långt borta ser vi pv simma mot fågel-ön.

Närapå magisk blir kvällen.

2 kommentarer:

anna sa...

oh vad jag saknar havet. det är det sämsta med linköping, vi har en lerig å, hur mycket frihetskänsla får man av den egentligen? om du inte aktar dig kommer jag kanske och badar hos dig nästa helg, jag ska ändå ner till skåne, och så långt kan det inte vara från hbg till pv, tycker det är dags att träffas nu faktiskt ;) och vad bra att det funkar med länken igen förresten!

Elisabet. sa...

anna: du är sååååå välkommen! Från hbg hit är det kanske tolv mil ..., det går fort och det skulle vara sååå trevligt!