torsdag 7 oktober 2010

Så här blev det.

I all hast .., tjänsten visade sig vara enbart frukt,- och grönt och det vet jag sedan förut, att det är helt kört för mig.

I tjugo år totalt har jag arbetat med just den biten och det är mycket tyngre än vad någon människa kan tro .., och hjälpmedel annat än pall-lyft när man lyfter tjugo bananlådor ute på lagret, finns ju inte.

Det finns ingen lyft i själva butiken, där blir det att lyfta från vagnar (eller än värre: från pallar!) till fruktborden och det kan ni ju räkna ut hur tungt det är.

Innan jag åkte ringde jag och pratade med en kund från affären i Ystad - boendes i Lund - numera pensionerad professor i ortopedi, ja, och han fick vara min alldeles egen konsult och jag frågade om han kunde tänka sig att agera bollplank och det kunde han!

Så jag fick berätta och han sade vad han ansåg.

Och väl inne på kontoret sa ägaren (en av dem) till butiken att "det är tungt här .., kanske tyngre än på andra ställen, vi har djupa diskar och det är många lyft osv" och han var ytterst förstående och själv vill jag för mitt liv inte vara en sån som arbetar en vecka och sen sjukskriver mig, nä, aldrig i livet.

Inte en chans.

Och chefen var vänligheten personifierad, ja, det var så mycket värme och vänlighet så jag var illröd om kinderna och alldeles varm efteråt.

Nu har jag anmält mig till vilket arbete som helst i butiken, utom frukt och mejeri, och chefen log och frågade om jag kunde tänka mig att arbeta helger och så .., och jag sa att absolut!

Återstår nu att hoppas att det blir något kassaarbete ledigt vad det lider.

Men det känns bra.

Nu vet jag att jodå, man kan visst få ett arbete fast man snart är femtiosju år och det är inte alls kört!

Jag log mest hela vägen hem.

7 kommentarer:

UllaMona sa...

Elisabet, jag var 56 när jag bytte jobb och flyttade till Vinterstaden...vi kvinnor kan och vi är mycket värdefulla även om vi passerat bäst före datum...vi har klarat många tentor i livets universitet.
Kram

Elisabet. sa...

UllaMona: ja, det var så HÄRLIGT att känna sig bekräftad, trots relativt hög ålder - arbetsmässigt -!

Och det kändes också skönt att ha varit så ärlig och rak om vad som är problemet för mig, just det här med att jag blir totalt stum i benet om jag lyfter mycket eller rör mig mycket.

Och trevlig och sympatisk verkade han också.

mossfolk sa...

Ja, men då hoppas vi på kassaarbete. Trevligt med en rapport, tycker jag som kikat in i omgångar för att se hur det gått :)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det gör jag verkligen! Det verkar vara en trivsam butik, jag tror att jag skulle trivas där.

(Allt började med att jag tittade in där förra veckan och presenterade mig och sa att om det någonsin skulle bli några tjänster lediga .., så ... och det gav ju resultat ,-)

Nu är det bara att göra likadant i andra butiker.

Cecilia N sa...

Ortopediprofessor. Ja du är bra och gedigen du! :-)

Evas blogg sa...

Låter fint Elisabet. Och du som är så trevlig och kompetent, inte säger han nej till dig inte. Var ligger butiken?

Unknown sa...

Låter bra Elisabeth att du kan få hoppa in med det arbete som du kan klara av. Verkar ju vara en alldeles förtjusande arbetsgivare du träffat på. ML