lördag 27 november 2010

Intill Paddington Station, London.


Vilken dag!

Jag aer saa oeverfylld av tacksamhet att det kaenns som om mitt hjaerta ska spraengas!

Foerst frukost paa Giraffe och trevliga servitoerer fraan Polen och Ryssland .., daerefter taxi till Portobello Road daer det aer marknad.

Gud, saa roligt!

Och vi delar paa oss.

"Mamma, du vill kanske se andra saker ...?" saeger Maria och jag hade kunnat pussa henne rakt av .., foer saa var det.

Saa efter att ha vandrat bland alla (nej, inte alls alla, men flera av dem!) marknadsstaanden, tar jag av paa stickgator ., tittar in i en kyrka .., pratar med en aeldre kvinna ..,. tar bilder .., ut igen .., tar paa mig en varmare troeja .., handlar paerloerhaengen foer 20 kr .., Maria ringer .., hon, Kerstin och Jennie vill ta taxi till Oxford Street - shopping haegrar - och vi moets vid korsningen daer vi skildes aat .., och rara Maria saeger att ..."mamma, du behoever inte kaenna ...", och jag aelskar henne!

Saa dom ger sig av och jag blir kvar.

Och jag promenerar laengs gatan som jag inte vet vad den heter och tar bilder av en saa vacker entre fylld med blommor .,. vattenkrasse och pelargonior och inget perfekt, men varmt och ombonat .., och en kvinna kommer och ska gaa in .., men stannar till och vi boerjar att prata.

Hon beraettar om blommorna .., det aer hennes granne fraan Filippinerna som har odlat allt detta och hon - odlerskan - spenderar allt som blir kvar av inkomsten paa blomstren .., hon staedar och har inte mycket pengar, men taenk, saa fint det blir!

Och kvinnan som jag pratar med .., hon heter Celia .., aer journalist och skriver om Sydafrika .., jag fraagar om hennes hand och hon skrattar och saeger att den aer saa ful .., det aer den inte alls, den aer lite prickig av aalder, men saa vacker .., och hon fraagar om blomman kom med paa bild och det gjorde den.

En stund staar vi daer och pratar, Celia och jag sjaelv, och jag taenker att livet aer saa generoest.

Sen fortsaetter promenaden.

I en korsning stoppar jag en faergad kvinna och undrar vilken buss jag ska ta, ja, om jag vill ta mig till Oxford Street och hon pekar paa den busshaallplatsen en bit bort och foerklarar.

Hon aer saa rar ..,. jag fraagar om jag faar ta en bild paa henne, ohhhh yes, saeger hon och leende .., hon heter Viv och "jag heter Elisabeth" .., "oh, that's a beautiful name .. , well, have a nice day Elizabeth!" saeger hon och daa vill jag naestan graata.

All denna vaenlighet!

I en liten tidningskiosk handlar jag ett busskort och tar buss nr 23 .., hoppar av haer vid Paddington Station och ska promenera omkring lite och titta hur haer ser ut.

Jag aer saa lycklig.

Ps/ Kan meddela att Gardinlagen efterlevs /- inte bara paa irland och norra Tyskland - aeven haer . Vita spetsgardiner precis o e v e r a l l t! Och nu aer jag nog inne paa bild nr 55 av den daer blomman ,-)))) Ds.

15 kommentarer:

Ulrika sa...

Haha ja engelsmännen gillar verkligen sina spetsgardiner eller 'net curtains'. Jag tror att det beror på att det är så otoligt tättbefolkat här. De vill helt enkelt kunna vara osedda i sina hem, man kan ju inte riktigt se in genom net curtains. Ja om det inte är mörkt men då drar de för sina tjocka gardiner för att hålla kylan ute. Det behövs när man har enkelglas i fönstren...
Vad roligt att du njuter av ditt Londonbesök Elisabet. På landet är engelsmännen förresten ÄNNU trevligare!

Monica sa...

Det är fantastiskt Elisabet med all den vänlighet och intresse man möter, i en sån storstad! Och hjälpsamhet, bara att fråga så får man ett vänligt svar, folk går även med en bit om de tycker det verkar behövas:-). Och om du tycker London är vänligt så skulle du bara dåna av vänligheten i Sheffield:-), fast alltid på ett artigt och ett sätt med finess. Men det där att husen skulle vara så dåliga, det tror jag mer är vandringshistorier, har själv aldrig besökt ett engelskt hem med enkelfönster:-).

Monica sa...

Och på Paddington, kunde inte motstå den lilla björnen:-)

Anita sa...

Jag ser att du har det underbart Elisabet! Det är en fantastisk stad att ströva runt i. Fortsätt och njut av dina promenader och allt gott! Glöm inte att titta in på Harrods! ;) Din kamera kommer att gå röööd...

Evas blogg sa...

Låter underbart med alla möten och allt vackert att titta på.

bettankax sa...

Å så härligt att höra du har det bra!! Ska bli roligt att se alla foton. Mysigt att få strosa på egen hand...också:)
KRAM!!

Turtlan sa...

Vilken Londonlängtan man får!

Hoppa på en buss och njuta av färden.
Gå på marknad och sånt.

Ja, London är alltid en pärla.

Fortsatt fin helg!!!

Christina sa...

Jag har bara varit i London en enda gång och gardinerna minns jag tydligt ;-)

Ha det fortsatt bra, det ska bli kul att få se foton sen!

Sven Teglund sa...

Precis så där ska en resa var.....oförutsägbar....man går lite på måfå och låter staden överraska en.....och möter människor helt oplanerat. Och kanske sätta sig på ett café och se folk gå förbi. Men du är så tuff, vågar ta kontakt med människor överallt.....en riktig upptäcktsresande!

Mian sa...

Verkar vara en underbar resa!
Är nyfiken som sjutton på alla bilder du tagit.

anna of sweden sa...

Du är härlig. "One of a kind" som vi säger här i Amerikat. :)

AP sa...

Å vad glad jag blir att ni har det så bra! Och vad härligt ni verkar ha det!
Krama Maria och Maria dig.
AP

Elisabet. sa...

Anita: Harrods! Aldrig i livet!

Jag svimmar snart aat all kommers.

Men att stroeva omkring i Hyde park ...., DET var ljuvligt!

Anita sa...

Elisabet; håller med dig! Hyde Park är bäst! ;)

Ulrika sa...

Monica jag lovar det är verkligen inga vandringshistorier att många hus här i England har enkelglasade fönster. Engelsmännen är härliga, men särskilt praktiska är de inte ;)

Ps huset jag bor i hade enkelglas när vi flyttade in...brrrr det var kallt, de byttes snabbt ut! Och likadant med huset innan dess...brrrr!