onsdag 24 november 2010

Sömnproblem ...

Kvällen innan jag ska ut på vift i vida världen, får jag svårt att somna.

Mest hela tiden ligger jag och tänker på älgen.

Ty när pv vid niotiden på kvällen är på väg hem från körsången och har kommit ungefär till Gullbrandstorp, hamnar han bakom fem bilar som står i kö och där längst framme på vägen, står en älg med ett brutet framben.

"Å, så hemskt det var! Benet var av och den stackaren försökte ta sig därifrån´, men ramlade hela tiden .., ja, till slut tog den sig till diket och snubblade in i mörkret ...", berättar pv, som genast när han kommer hem och får tillgång till telefon, ringer och meddelar 020 - 9 99 4 44, som i sin tur lovar att meddela polisen.

Älgen måste förstås avlivas.

Och hela tiden medan jag vänder mig av och an i sängen .., tänker jag på den stackars älgen.

Hur rädd den ska vara!

Och hur ont den ska ha!

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Men stackarn. Nu vill jag önska dig en finfin semester! Njut av storstadslivet och alla juldekorationer. Hoppas på bildbevis sedan. Kram!

Cecilia N sa...

Om det stämmer, det som jag hört, så stängs smärtan av på hästar när de får stora skador.

Och har älgen tur så gäller det den arten också.

Här i tidningsområdet kör de på rådjur så man skulle kunna trott att det kryllar av rådjur. Fast det kanske det gör (gjort?)(hjort?)

Ulrika sa...

Usch va hemskt...Kommer ihåg att min pappa kronojägaren ofta blev uppringd av polisen som ville ha hjälp med att avliva påkört vilt. Stackars pappa led med djuren, ingen rolig uppgift...och jag blev också alltid så ledsen och funderade precis som du på de stackarna, ensamma,skadade och rädda... :(

Elisabet. sa...

Till er alla: ja, jag hoppas också att den var bedövad, men det trodde inte pv ... som den ramlade och hade sig .

Nu ska jag borsta dr Böhlanders hår.