onsdag 29 december 2010

I sjuksalen ...


Bilden visar pv som snart ska opereras.


En sak är säker: en snällare och mer omtänksam vårdare än pensionatsvärden, det kan inte finnas på vår jord.

Emedan jag ligger på soffan Ektorp; insvept i tjockaste täcket .., huttrande, nysande och med feberheta kinder, servar pv bäst han kan.

Bestämt tror jag att denne man är släkt med á Florence.

Och ack, att jag själv vore likadan!
(Trots att pv säger att så är fallet - "du är ju så snäll när jag är sjuk !" - så är jag verkligen inte det, jag raljerar ofta och tycker att han är sjåpig, usch, vad jag skäms!)

Ja, jag ska gå en omtänksamhetskurs hos honom.

(pv ska för övrigt själv gå en kurs nästa vecka; en tvådagars, där man lär sig att inte ställa uteskorna just framför ytterdörren. Praktiska övningar ingår i kursen.)

15 kommentarer:

bettankax sa...

Ni är då för roliga ni två!!;):) Många många krya-på-dig kramar kommer här.

Cecilia N sa...

Jag bidde liite orolig där innan jag förstod att det var en gammal bild.

Krya på dig också.
Och avloppet ...

anna of sweden sa...

Krya på dig. Härligt att ha en alldeles egen Florence! :)

Elisabet. sa...

bettankax, Cecilia N och anna of sweden: det fattas nu bara att pv, som tillfrisknat från magsjukeplågan, blir förkyld ...

Det tycks bli en härlig nyårsafton det här ,-)

baratradgard sa...

Nu blir jag riktigt orolig för min förestående sammanflytt med man. Kommer han att tvinga mig att gå en kurs där man lär sig att inte ställa så många skor innanför ytterdörren som det överhuvudtaget får plats med. (Just nu ett par vinröda curlingkängor, ett par bruna skinnstövlar som ligger ner, ett par lila birkenstocksandaler och så de svarta pälsfodrade stövlarna såklart).

Kommer det att visa sig när vi flyttat ihop att han inte orkar kliva över mina skor längre???

Elisabet. sa...

baratradgard: ja, om han snavar över dina vinröda curlingkängor när han kommer kånkande med en låda fylld med ved och nästan slår sig fördärvad (det HADE kunnat hända ...), då blir det nog kurs för dig också ,-)

Kesu sa...

Du vet väl att Christina i Stribergs har provat klickerträning på sambon? Kolla med henne om det är effektivare än praktiska övningar.

Maken här ska gå kurs i att 1) flytta disken från där man suttit och 2) ända in i diskmaskinen (inte bara ner i hon). Själv ska jag gå den allra mest nybörjiga kurs i att slänga tidningar och papper. Igen ...

Kesu sa...

Glömde: Krya på sig!!!

Linda sa...

Hann bli orolig innan jag fattade att det var en gammal blid. Och det dåliga samvetet sköljde över mig eftersom jag drev lite med PV häromdagen.
Skönt att husbonden är frisk nu så att han kan ta hand om dig!
Krya på dig!

SoF sa...

Tack för dagens/kvällens sista skratt!

Teori och praktig, så ska det va´! ;)

Natti natti.

...å krya på dig!

Turtlan sa...

Men kära nån då.
Är Du sjuker?

Nej så trist!

Hoppas PV:s omsorg och en och annan Panodil lindrar det feberheta.

Krya på Dig och hoppas Du är på benen snart igen. ( utan att snubbla förstås...)

Jag är i tjänst i helgen om jag behöver rycka in på sjuknästet :-)

Jenny sa...

Krya på dig!

Tankevågor sa...

Krya på er och sköt om er så gott ni kan! Hoppas nu att inga rör fryser och inte ni heller utan att ni har ved inne....mat och katter och varandra att pyssla om....så blir det nog ett gott slut på det gamla året också.


....hur mår Herr Rödhake förresten? Har han synts till?

Elisabet. sa...

kesu: det tycks bli ett fasligt kursande till veckan, ack, kursledarna får nog fullt upp! Fälla-ner-toalocket-kursen har pv redan gått, men det blir nog inget godkännande där.
Jag har anmält mig till en kurs med inriktning på att inte äta allt man ser - hopefully utan praktiska övningar -.

LindaLotta och SoF, sportigajenny, Londongirl och Turtlan: igårkväll var JAG döende - hackade tänder så det lät som kastanjetter - inatt har jag arbetat på Hemköp och borde därför vara någorlunda frisk ,-)

NU har pv rasp i halsen.

Det är nog lika så gott att vi tar adjö av bloggläsarvännerna ...-)

Monet sa...

Usch vad jobbigt ni verkar ha det just nu i den gula sjukstugan på kullen. Men det är tur när man varvar sjukorna så man kan hjälpas åt.

Att feberfrysa så man hackar tänder har jag varit med om ett par gånger under senare år. Det är fullkomligt fruktansvärt eftersom det inte går att få hejd på det. Och efteråt har man träningsvärk i hela kroppen eftersom man spänner sig så. Hoppas verkligen att du blir bättre inför det nya året!! Pv också - trots sin nyliga nära-döden-upplevelse. De förstår jag också. Brrr för att kräkas!