torsdag 17 mars 2011

Tre timmar på jobbet ...


Hos frukthandlaren på den grekiska ön Kefalonia.

.... visade sig bli nio timmars arbete!

Nåja, det gick det med.

Idag hade jag hand om frukten och ååå, vad det var roligt!

Under större delen av mina fjorton år på Ica i Malå och under tolv år på lilla närbutiken, så var jag ansvarig för frukt, - och grönt och det var alltid lika roligt.

Tungt, men roligt.

Framför allt kreativt.

Och idag kände jag lusten att ändra om lite i disken .., att få färgspel .., att inte ha tre rader med grön frukt intill varandra, utan varva röda äpplen med gröna .., ja, på det viset, men är man alldeles ny och tillbringar första dagen i fruktavdelningen, känns det dumt att börja ändra som någon slags besserwisser .., men senare kanske jag kan komma med lite idéer?

Efter klockan ett var det mest kassan som gällde.

Åååå, så många underbart rara kunder där finns!

Eskil, som sitter i rullstol och har världens krångligaste Lottospel .., han looooog när han upptäckte att jag i n t e var i kassan - det var på förmiddagen när jag bytte ut etiketter (för övrigt det tråkigaste arbete som finns i en butik! ) - och jag log jag med och sa ..."jo, jo du Eskil .., idag ska du inte kunna stressa mig med dina jokrar hit och dit ..." och då smajlade den lottospelande mannen och sa att han minsann skulle ha koll på när jag har kassatjänst nästa gång .., för då ska det spelas på jokrar och andelar ...!

Jo, jo.

Och så hade jag en äldre kvinna i kassan.

"Du är från Norrbotten, visst ..?" sa jag,och det var hon.

Från Arjeplog ursprungligen, inte alls så långt från Malå .., och förresten hade hon, som ung, tillbringat många lördagkvällar på Malåborg där hon dansat sig trött i benen.

Hon var så rar och berättade att det nu finns paltmix att köpa .,. jo, "det står pitepalt" på paketet och du kan inte tro hur gott det blir och så enkelt att göra! sa hon.

Och tänka sig .., nu tycker jag att hallänningar är precis lika rara och goa som alla skåningar och västerbottningar .., visst är det fantastiskt!

I morgon är ledig dag .., men nu ligger gräsmattan vit av snö och sigge, som har fått vara inne hela dagen (jag trodde ju att jag skulle komma hem klockan ett ..), har kissat inne - för första gången någonsin -, jaha, kattlådan tyckte han tydligen inte var nåt att ha.

Nu gäller det att hitta h ä r d e n.

Och efteråt, ska jag ta te och uppvärmt bröd och sedan läsa tidningen Equipage, där yngsta dottern har skrivit en krönika.

"Det här är min dotter ...", sa jag och visade arbetskamraten Carina.

Hon stod en stund och tittade på bilden.

"Jaaa, hon är lite lik dig ...?" konstaterade hon.

Fast mest är hon lik sin mormor.

I min mobil står hon som "lill-ann-gerd".

Nu ska jag ägna mig åt annat.

Ajöken, sa fröken.

2 kommentarer:

Lena sa...

Är glad att hitta dig och din blogg igen...

Elisabet. sa...

Lena: ,-)

Ja, du är så välkommen!!