söndag 3 april 2011

Resumé ...

Natten mot idag har pv (som aldrig annars kommer ihåg sina drömmar) drömt att han arbetat som civilspanare.

"Ja, jag läxade upp en fotograf och frågade vad i helvete han sysslade med .., och du må tro att han blev förskräckt!" berättar herr pensionatsvärden vid frukosten.

Historien var mycket längre än så och med i drömmen fanns även schackspelaren Bobby Fischer, men det var det där polisiära ingripandet som verkligen hade fastnat i minnet.

Ibland, när vi är ute och åker bil och pv sitter vid ratten, brukar han blinka med helljuset åt mötande bilister, ja, såna som han tycker kör som galningar .., och i backspegeln ser han då hur bromsljusen tänds hos den som har brått.

Då hummar pv belåtet .., "jo, jo .., se där .., nu tror dom att det är poliskontroll!" säger han, filurigt leende.

Alltså förstår jag att den här drömmen har varit ..., ja, rent av väldigt trevlig för honom .., och medan han gör sig en frukostmacka, berättar han om igen om hur lydig den där fotografen hade blivit, ja, han hade sträckt ut armarna så där som ..., "jag ger mig!"

Själv berättar jag om det - i mitt tycke - bästa aprilskämtet, allt medan jag gör mig redo för söndagsjobb.

Kvart i nio till kvart över fem.

Solen är på väg upp.

Utifrån hörs fågelkvitter.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Fler som har tidig start på söndagen och fler som har drömt inatt. Jag har också varit ute i världen inatt i drömmarnas värld. Någonting om en konsert tror jag det var. Rörigt var det i alla fall.

M är en skötsam bilist vad gäller hastigheter. Ibland lite väl skötsam kan jag tycka... Aldrig fått böter i sitt 46 åriga liv.
Men igår på väg hem från jouruppdrag så stod polisen på en lurig 50 sträcka. M bromsade ner innan skylten men inte tillräckligt i tid för där stod en polis med radar...
En trist bot på 2000 kr blev resultatet...

Tänk om polisen visste att ibland när vi är ute och åker så kan det bli bilkö bakom oss för att han håller hastigheten...

Det blev ett dyrt jouruppdrag i de frivilliges tjänst...

Ha en fin jobbdag!

Kesu sa...

Hihi! Både åt PV och aprilskämtet. Visste inte att det fanns en hel sajt med sådana. Själv blev jag osäker i fredags och kunde inte bestämma mig för om det var hundbajset eller att Falkenberg ville byta namn till Ullareds kommun som var aprilskämtet i Rapport. Tyckte bägge lät lika fåniga.