fredag 20 maj 2011

Inbokad ...



Idag fick jag hela sommarens schema i min hand.

Det är nog första gången på tjugo år jag har varit med om sådan planering och oj, så skönt det är att nu veta hur det ska bli, ja, nu kan man planera på ett helt annat sätt.

Såväl vecka 29 som vecka 33 har jag semester och till min oerhörda glädje fick jag behålla lediga helgen just innan och det känns som en extrapresent.

Jodå, det har minsann hänt att chefer har lagt in extraarbete just den helgen ., (nästan som en bestraffning för att personalen går på semester .., vore jag chef skulle jag göra tvärtom .., låta personalen som ska gå på ledighet sluta tidigare dagen innan) nu är jag ledig lördag och söndag innan själva semestern börjar .., å, vilken ljuvlighet!

Och jag har berättat för Bodil om mina fot, - och benbekymmer och det känns också bra.

Helt ärlig om den här krångliga situationen ska jag vara.

7 kommentarer:

Monica sa...

Angående fötter, har du varit hos någon annan än läkare (som inte alltid kan så mycket;-) utan en kiropraktor eller något åt det hållet som kan titta och undersöka. Gick själv efter rekommendationer till en kvinna i Skarpnäck som är vida känd, alla blivande ortopeder går på studiebesök hos henne, hon har enorm erfarenhet och är närmare 100, det är sant:-), ska kolla om hon lever efter jag kommenterat här:-), hon var förvånad sa hon att jag kunde gå överhuvudtaget på mina små söta fötter;-), på alla dessa hårda sjukhusgolv i alla dessa år. Fick inlägg handgjorda efter konstens alla regler och de två första veckorna blev jag totalt utmattad fysiskt, sen vände det, blev en otrolig skillnad.

Elisabet. sa...

Monica: ååå, tack!
Jag ska få remiss till ortopeden i Hässleholm där jag fick mitt nya knä .., det är ett elände det här ..jag kan knappt gå på morgnarna eller när jag stannar upp lite och haltar mig fram på jobbet. Ibland är hela högersidan .., arm, händer, benen ..., tårna .., allt il-värker! Som tandvärk.

Hittar du damen som nästan är 100, så hojta gärna ,-)

Monica sa...

Ser hon fyllt 97 år precis:-) men vet inte om hon är verksam. Du får höra dig för runt om dig, finns säkert fler som arbetar med detta. Annars ett förslag att gå till sportaffär och kolla hur man går och springer, foten blir fotad:-) så kan man få råd om bästa skor att gå/springa i och även gjutna inlägg som stöd. Intersport har detta.

Monica sa...

Jag hade så där ont med så jag parerade hit och dit, haltade för att försöka få mindre ont, det var som det skrek genom hela kroppen och skar upp i huvudet, trodde aldrig jag skulle bli så hjälpt, en idrottskille som varit ishockeyproffs och vridit sönder sig tipsade mig, jag var skeptisk kan jag säga men vi fick så mycket hjälp av detta, ibland har jag ont men det är ingenting mot förr. Hon heter Maj Kihl, bor i Sköndal ser jag, tveksam om hon är aktiv, men kanske det finns någon efterträdare till henne? Hon hade en livshistoria som vi barade satt och gapade till, hon föddes lam. Och låg mest på golvet och fick därmed tillfälle att studera folks fötter:-). Var utdömd av läkare, lärde sig gå och allt utvecklades till det bästa. Nu åkte hon ut till Årstaviken och simmade från vår till höst varje dag, tror detta var för fyra år sen vi var där.

Steel City Anna sa...

Sånna elaka chefer finns det ja men jag kan meddela att jag är en snäll chef, och ibland går jag in och jobbar själv så att folk ska få en ordentlig sammanhängande ledighet. Men den andra sorten är nog ganska vanlig, och det är ju underligt.

Elisabet. sa...

Steel City Anna: jag tänkte ofta förut (det här var många, många år sedan ...) att det var som om cheferna ville visa vem som hade makten .."nu ska du minsann få jobba dig riktigt, riktigt trött innan du blir ledig ...!"

Nåt sånt ,-)

Därför blev jag så lycklig när jag hade fått behålla mitt ursprungliga schema. Ja, jag arbetar nog lite mindre under sommaren, faktiskt. UNDERBART!

Steel City Anna sa...

Så är det nog, det där med makt tar sej konstiga former ibland :) Jag har råkat ut för det själv också (jag jobbade tillexempel jour dagen innan mitt bröllop), just därför tänker jag extra på att inte bli likadan nu när det är jag som gör scheman.