fredag 19 augusti 2011

Den femte semesterdagen ...


... börjar med regn och mera regn och jag ligger på soffan och halvsover och har pElle vid fötterna och intill honom ligger harry - som inte känner sig helt bekväm att vara sååå nära katten -, för man vet aldrig, bäst det är åker han på en lusing!

Inte förrän på eftermiddagen, eller rättare sagt på kvällen, kommer solen fram.

Och blåsten!!

Så jag tar harry med mig och så går vi ner till havet och det stormar så där så harrys öron viks ut och in och han blir rädd och vågar sig inte ner till vattnet ..., och sen går vi längs grusvägen och uppför åsen och förbi fabrikörens bygge.

Vi övar "hit!" och "sitt!" och det går inte alls bra - inte till en början - men sen fixar han det och jag berömmer och klappar på sidan ..., så där "klapp-klapp-klapp", precis som grannen Gustav Sandström gjorde med hundarna hemma i Malå.

"Ja, du är fin du Labbe....", sa han och sög på pipan och klappade med andra handen mot hundens mage.

Och harry ..., han hittar små pinnar och kvistar och där är löv som fladdrar i vinden och luften är ljummen och fuktig - håret blir lockigt - och det är alldeles, alldeles ljuvligt!

I morgon bär det av till Ystad och jag längtar så jag har ont i magen!

Här, på Saltsjöbadens hotell, ska vi bo.

Tänk .., att få vakna till ljudet av det hav som jag i sjutton år badade i om somrarna!

6 kommentarer:

Fourmum sa...

Här har det varit mest grått hela dagen och sedan kl 16 så regnar det.. De hotar med att det ska fortsätta regna imorgon också säjer mellandottern som ska tävla hästhoppning imorgon.. Jag som hade tänkt följa med och vara fotograferande publik..

Elisabet. sa...

Fourmum: ja, det är ett evigt regnande .... Hoppas, hoppas, hoppas på fint väder imorgon, även för den hästhoppande dottern ,-)

Fourmum sa...

Det hoppas här också och surfas förtvivlat på allehanda vädersidor, snart blir vi väl anmälda.. Regnar det så lär det inte bli något fotograferande, kameran är inte speciellt regntålig, varken den lilla eller den stora ..

Hoppas den förgiftade sambon mår bättre idag och inte känner sig nära-döden längre och att ni får en underbar helg i Ystad..

Där jag fö legat på lasarettet en gång i tiden med allvarlig hjärnskakning efter en vådlig hästvurpa..

Elisabet. sa...

Fourmum: det är pv som står för vädersurfandet .. hela tiden. Var morgon när jag kommer till datorn och han har cyklat iväg, då är det SMHI på datorskärmen ,-)
Men det är klart, han vill veta vindarna .., blir det mot, - eller medvind till stan/hem?

Här är det på gränsen till storm ikväll. I alla fall låter det så.

Nu ska jag göra natt.

Evas blogg sa...

Ha det nu så jättefint i Ystad! Hoppas att solen kommer att skina över er.

Elisabet. sa...

Eva: det finns inga ord för mycket jag längtar .., det är som att Åka Hem!