lördag 17 september 2011

För övrigt tycker jag ....

... att Skavlans program igår var fullständigt lysande!

Och jag vet också varför.

Jo, detta att inbjudna gäster får komma till tals - utan att det är planerat -, som när Benny Andersson helt plötsligt vittnar om sitt liv som nykter alkoholist och då öppnar sig även hans son och berättar om sin väg.

För att inte tala om den till synes så kloka och insiktsfulla My Skarsgård.

Och advokaten till "den norske gärningsmannen", han som inte en enda gång nämndes vid namn. Den senare, alltså.

Alla hade de något att berätta och Skavlan är - enligt mitt sätt att se det -, mästerlig på att få människor att berätta.

Berätta med stort B.

Lägg därtill redaktionens förmåga att locka intressanta människor till programmet.

8 kommentarer:

Amber sa...

Håller helt med dig!Den onämnbares advokat var så ödmjuk och samlad. Ett mycket fint samtal, varmt och utan den amerikanska hysterin.

Fourmum sa...

Håller med föregående talare!

Bert sa...

Nu vet inte jag hur pass "direktsänt" Skavlan är. Jag tror det spelas in på fredagseftermiddagen. Men redan vid eftermiddagsfikat på jobbet, när kvällens TV-repertoar kom på tal, så ventilerades just att Benny Anderssons sons alkoholproblem skulle "komma fram" i programmet.

Alltså undrar jag hur pass spontant det är. Egentligen.

Elisabet. sa...

Bert: en kortis bara, innan jag moppar iväg till jobbet .., om programmet spelas in tidigare på dagen, så hindrar det väl inte att det ändå har kommit fram "spontant" och att man använder det i sin trailer?

Eller ..?

Nå.
Jag tycker ändå att Skavlan är fantastisk på att hantera prat människor emellan.

gunnar i vaplan sa...

Håller inte med alls....
Tycker programmet är pinsamt tråkigt med en i programledare som jag inte kommer överens med att lyssna till och se på.
Förstår inte hans storhet som programledare ,-)

Ingela sa...

Jag tycker om Skavlans program. För det mesta är de bra, ibland lysande och någon gång rätt så tråkigt och ointressant. Gårdagens tycker jag hörde till de lysande. Det är så viktigt att alkoholbruk/riskbruk/missbruk diskuteras i en sådan ton att tittarna förstår att det rör oss alla. Om inte oss själva (fast statistiken säger att det är så det är för en skrämmande stor del) så alltid någon i vår närhet. Benny Anderssons definition när han sa att hans gräns var passerad när han märkte att han inte längre kunde må bra utan alkohol var så bra. Den gränsen är det många som aldrig ser.

Steel City Anna sa...

Jag vill så gärna titta men Svt har bestämt sej för att den här säsongen ska man inte kunna få titta utanför Sveriges gränser. Tråkigt!

Anita sa...

Lysande var ordet! Jag älskar Skavlan. :)