lördag 19 november 2011

Ledig lördag ...


Efter besöket i affären kör jag till Annies Gård, bara ett stenkast därifrån.
Där är i helgen julmarknad och ååå, så roligt detta var!

"Nej, men är du här ...? Nu är det väl ändå på fel sida av disken ...?" säger några av besökarna och vid ett av borden står en glad kvinna, å, det är ju också en kund från affären och hon berättar om sin biodling (en hel drös med samhällen har hon!!) och "varsågod och smaka!" säger hon och jag testar och köper till slut en liten burk med en etikett med texten: "Tomat & Vitkök med honung från Haverdal".

"Vilket snyggt förkläde du har!" säger jag.
"Det har jag köpt på nätet ...", svarar kvinnan leende.


I ett annat litet hus bakas det bröd i stenugn.

Men åååå, där är ju också kunder från affären och det är roligt att möta människor i ett annat sammanhang än det vanliga .., och under filtar ligger drösvis med bröd som nyss tagits ut ur ugnen och i det som en gång var drängstugan, där ligger andra bröd på jäsning.

Ser ni den vita soffan nedanför fönstret?

"Du förstår, igår kom där in en kvinna för att köpa bröd och så fick hon syn på kökssoffan och hon blev så förundrad och sa att ... en sån där soffa, ja, precis en sån kökssoffa hade vi i mitt barndomshem i Norrland .., och så tog hon sig en närmare titt och lyfte på locket och så .., där stod ju skrivet vem som gjort soffan och hon blev alldeles till sig, det var ju verkligen den soffan som hon tänkte på!" säger en av männen som har ett mjöligt förkläde på sig och vi som fått lyssna till detta tar oss en närmare titt på soffan och jag tänker på kvinnan som upptäckte den och hur många känslor som kanske väckts till liv, ja, genom besöket i bagarstugan?

Ett stort kummindoftande bröd får göra mig sällskap hem.


"Här Elisabet .., här ser du ugnen .., vi eldar i den i en veckas tid innan det ska bakas .., sen går det in 40 bröd åt gången ..., du må tro att vi har det vi gör ..!" säger en av bagarna.


Annies Gård ägs nu av kommunen, men tillhörde förut verkligen Annie och hennes familj (men där fanns inga barn).

2 kommentarer:

Anonym sa...

På Annies gård är det loppis i juli en lördag. De tar emot saker hela året.
Det är en riktig fest att rusa in där och välja prylar man vill ha......massor av folk samlas....
Hej från eva i Tyresö

Steel City Anna sa...

Oj vad det såg mysigt ut. Hemlängtan!