måndag 20 augusti 2012


Monet berättar om sitt bästa ...


Det bästa som hände i förra veckan var när mitt fjärde barnbarn Victor döptes av den svenske prästen Jan-Erik från Svenska Kyrkan i Nice. 
Dopet skedde i kyrkan i La Cadière d'Azur, (obs! glöm inte att klicka på filmen ...., och njut av det vackra kvällsljuset!) en underbar liten sydfransk by, inte långt från vår egen.
Den franske prästen krånglade under en längre tid med att vilja låna ut "sin" kyrka för ett protestantiskt dop men gav sedan med sig. Dopet var lika rörande som alla sådana. Och den fantastiske prästen kom med egen gitarr och vi sjöng svenska sommarpsalmer så det ekade i kyrkan. Flera av gästerna är körmedlemmar och det märktes verkligen.
Efter ceremonien vidtog en vidunderlig fransk buffé hemma hos den franska familjen. 
Vi var många, både från den svenska familjen och den franska och tre kusiner fick plötsligt också möta varandra, de små som aldrig träffats förr. En underbar dag i ett verkligt familjesammanhang!

1 kommentar:

Monet sa...

Åh, vilken fin liten himmelsbild över La Cadière som du lagt ut! Den byn skulle du tycka om - den ligger högt och med underbar utsikt och med medeltidskärna förstås som alla byar har här!