söndag 19 augusti 2012

Nära vandrarhemmet ...

Sex timmars arbete och det är full fart hela tiden.
Kassajobb, mejeriet, frukten, brödgräddning, det som ska gräddas i morgonbitti görs i ordning, det kollas datum ..., mera kassajobb .., rensning i frukten .., påfyllning .., mejerit igen - fylla på och fronta och göra fint - .., juice/ost/sill tittas över .., fyller på där det behövs .., ja, sånt.

Sex pojkar kommer inrusande tio över åtta (smiter in när någon annan kund går ut .., annars är det stängt) och det drar ut på tiden .., och man slänger alltid ett extra öga på såna som kommer med väldig fart och just vid stängning .., man tänker att det är väl en tidsfråga innan butiken utsätts för ett rån.

När allt är klart moppar jag hemöver .., men stannar till i Steninge där pv står och väntar med harry.
Steninge ligger tre kilometer från Stensjö där vi bor; det var i Steninge vi hade bloggträff för tre år sedan och det är den stranden ni ser på bilden.

Vi har redan tidigare bestämt oss för ett kvällsdopp .., att liksom avsluta helgen med ett bad .., och harry får vänta i bilen och så åker arbetskläderna av och jag simmar ut i det grumliga vattnet  - och tänker lite avundsjukt på Helsingborg där vattnet är så klart och grönt ! - men det är skönt ändå och pv badar också och sen tar jag moppen och han bilen och det lilla påkörda rådjurskidet som låg vid sidan av vägen när jag åkte till jobbet, är nu borta.

I morgon väntar ledighet.

Fyra arbetsdagar nästa vecka.

Och högtrycket lär ska bestå, i alla fall tills i morgon.

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ser så fridfullt ut - kvällsdopp längtar jag efter, lite för långt härifrån till vatten.

Men nu äntligen känner jag att jag har tid för mig själv igen, när skolan börjar och jag tillåter mig att vara ledig när jag är ledig.

Ulrika sa...

Vilken härlig kväll!!

Och ÅH vad jag tycker det är oförskämt av folk att gå in i en affär när det eg ska stängas!
Jag går knappt in ens om det är 10 minuter kvar, för jag vet hur trist det är för personalen. Jag rusar i så fall in en snabbsnabbis och bara om jag bara ska ha ett par saker. Annars får man snällt vänta. Basta!