måndag 10 september 2012

Hemma igen ...

Så här såg det ut när vi var morgon stod och väntade på tåget på den t-banestation som låg närmast vårt hotell.

Ljudet av mullrande tåg på väg in mot perrongen .., gnisslandet från hjulen ..., dofterna.
Och Oyesterkortet i bakfickan som fungerar som Skånekortet - så himla praktiskt - bara att fylla på med pengar och dutta mot en avläsare!

Vi tog taxi till Victoria Station (tunga väskor) och därifrån tåg till flygplatsen .., väntan - väntan - väntan .., ankomst Arlanda vid midnatt och inte så många timmars sömn och upp igen vid halv sex och iväg med tåget till Stockholms central .., flygbuss till Bromma .., ny väntan.
Vid knappt elvatiden landade jag på skånsk mark.

Sen flygbuss till Malmö Central.
Vid Jägersro kliver en av passagerarna av och genom fönstret tycker jag mig se att han tar min resväska, den svarta på hjul .., och jag hoppar till, men då är bussen redan på väg och jag tänker att alla människor har ju svarta resväskor på hjul, jag såg säkert fel?

Framme vid Malmö Central ska jag ta ut min väska.
Den är borta!
Där ligger i stället en stor, enorm svart historia och jag ser att den kommer från Etiopien!
Chauffören kan förstås inget göra .., "du kan ringa flygbussarna i Lund!" säger han.
Jag säger att han får absolut inte får köra iväg förrän jag klottrat ner det som finns på väskan .., ett flightnummer, t.ex.

Och så ringer jag.

Min mobiltelefon har 27 % kapacitet kvar och jag hamnar i telefonkö .., kommer fram .., skickas vidare till Malmö Aviation .., förklarar lite, tänker att kanske har den etiopiske resenären kommit med deras flyg och kanske har dom någon adress och kan kontakta honom?

Det har dom inte.

Jag får telefonnummer till Svedavia och så så småningom till SAS bagagehantering i Stockholm och en surmulen man tar emot samtalet och säger att hur kan jag ens inbilla mig att ...., och jag förklarar att det har jag ingen aning om, men nu är jag hänvisad hit och jag låter så vänlig som jag bara förmår och till slut tar mannen uppgifterna som jag klottrat ner och efter en stunds letande säger han ..., "jo, hörrru ..., vi har en passagerare från Etiopien som har flugit till Sturup", men där finns ingen adress, inget telefonnummer, däremot en uppgift om den resebyrå i Malmö som resenären bokat sin resa.

Ringer dit .., får efter en stunds väntande tala med en vänlig man och jag förklarar allt igen .., och undrar om dom har någon möjlighet att kontakta mannen och berätta om missödet?
Det har dom inte.
Han har inte uppgett någon telefon och ingen mejladress, bara en gatuadress, säger mannen.
(Ja, jag antar att man inte får lämna ut telefonnummer och kanske inte adressen heller, men snällt var det ju!)
Den, adressen, får jag, plus namnet.

Så ringer jag sonen som har lunch och får låna en kollegas bil och han skjutsar mig till adressen .., en bra bit utanför centrum är det och tre trappor upp .., och där .., ser jag min resväska stå utanför dörren!!!

Ingen svarar när vi ringer på .., ingen tycks vara hemma - den arme mannen är väl ute och letar sin försvunna (och väldigt stora!!)  resväska, själv blir jag så lycklig så det känns som om jag ska gå i bitar - för i resväskan finns mina nyinköpta skor .., presenterna .., vinsterna till lotteriet och såklart mina kläder!

En gul post-it-lapp sätts på mannens dörr, där det står att hans väska åker omkring i någon av Malmös flygbussar och så förklarar vi varför den felaktiga väskan är försvunnen.

Och så åker vi in till stan igen och jag säger till sonen att jag ska byta jobb och bli deckare, farväl Hemköp och Ica och allt vad kassörskejobb heter .,. adjö detaljerat schema, nu ska jag sitta vid ett skrivbord och titulera mig Sakleterska, ja, några assistenter måste jag förstås ha!

Bettankax .,. vad tror du?
Ställer du upp?

Nu är jag hemma.
Slut på som artist.

Väldigt, väldigt lycklig.


22 kommentarer:

Rexxie sa...

Vilket äventyr!!

Kattis sa...

Att du lyckades! :)

Anonym sa...

Och det var min väska ..😉
/ Dr Böhlander

Turtlan sa...

Men herre je vilket äventyr!

Du är helt fantastisk på att lösa saker!

Byt jobb ;-))

Detta var det häftigaste jag läst på länge!

Om jag förstår saken rätt så tog Du med din väska som stod där i trappuppgången?
Man kan verkligen undra vad han tänkte när din väska var borta!
Undrar ännu mer varför han ställt din väska UTANFÖR dörren.....?

Tillvaron kan bli märklig ibland.

Mitt nästa resväskeinköp ska vara en resväska i en annorlunda färg så det blir svårare att ta fel. Inklusive en rejäl adresslapp vem som äger den!

Å hur sliten är Du nu ikväll...?

Anonym sa...

Ví har klistrat div dekaler på våra väskor, Västerbotten och sånt. Eller en rejäl rosett på handtaget. Men när man står och väntar vid bagagebandet ser man att många har svårt att hitta sin väska.Vilket äventyr. ellem

Evas blogg sa...

Kära nån vilket äventyr! Du är otrooooolig du Elisabet! Jag har klistrat på blommor på min svarta väska, bara för att "sticka ut".

Elisabet. sa...

Kattis, Rexxie och Turtlan: vi satte en post-it-lapp på den etiopiske mannens dörr och skrev att hans väska förmodligen seglade omkring på flygbussen ..., men hela historien HUR jag hittade min väska (som är dr Böhlanders ,-) utanför hans dörr .., den rymdes inte och SOM han ska fundera ,-)
Ja, jag ska köpa mig en egen rullväska och märka den ordentligt inför nästa resa!

Maria: ja, gissa om jag blev skraj ,-)

Monica i Lysekil sa...

Du kunde ju bli egen företagare som privatdetektiv!

Mian sa...

Jisses Elisabet! :-)

Cecilia N sa...

Tur du hade med dig fabbo polisen när du stal tillbaka din väska. För visst är det så att man inte får göra så, eller?

Elisabet. sa...

Cecilia N: jo, om det står mitt namn på den - vilket det gjorde - min namnlapp satt ju kvar där .., då struntar jag i vilket .. vore det så förbjudet så hade jag tagit den med mig ändå!
Det var ju bevisligen ett misstag från mannens sida och var det INTE DET .., då hade jag ännu hellre tagit den med mig!

Monica sa...

Det märkligaste i hela historien är att han lämnade den utanför men troligen tänkte han att det kunde vara en bomb i den för den där Elisabet hon kan nog vara en farlig en,-). Ett otroligt bra slut på ett väskäventyr för din del men den stackars mannen är kanske ute och letar än:-)

Monica sa...

Å lite spännande hade det varit om du tagit hans väska,-), kan ju ha innehållit fantastiska saker men kanske det blivit riktigt krångligt i slutändan då så det här var nog det bästa slutet. Om det är riktiga slutet, mannen kanske får din adress och dyker upp snart:-). Din son fick ju en spännande utryckning med, väldigt kul historia:-)

bettankax sa...

Jag säger upp mig i morgon dag. Vi kommer bli ett dream-team:)

Ruta Ett sa...

"Bettans sakletarbyrå - vi hittar allt, och lite till"!

Steel City Anna sa...

Oj oj, vilken historia! Mamma som alltid brukar speja noggrant på väskorna medan jag lugnt kan tänka mej att sitta en bra bit bort - nu fick hon vatten på sin kvarn också :)

Monica sa...

Haha, så sant! Just mellan Manchester airport och Sheffield kollar jag för vid Manchester station dräller många av och då kollar jag att min väska står kvar och åker vidare med mig:-).

Jom Manilat sa...

Bra jobbat Elisabet. Har du läst Damernas detektivbyrå? Kanske något för dig!

Anonym sa...

Vilken story, Elisabet. Det blev en minideckare å här på förmiddagen.
Ja, du skulle nog passa som detektiv på snällare saker, inte våldsinslag o vapen!!!
Stor kram fru Grå

SoF sa...

Men Elisabet...
Jag blir nästan trött av att t ä n k a på allt det där du fixade.

Vilken lycka att det löste sig (till slut).
Yippiiiee!! :)

Varma lugn & ro-kramar/SoF

Eva i Tyresö sa...

Jag tänkte också på damernas detektivbyrå.Du är ju också klurig och mycket godhjärtad som hon....

Sedan tänkte jag på alla ggr när jag släpar med min väska och ska ha den inom synhåll-om det går.
Jag vågar inte åka en buss som stannar och några går av och tar väskor!!!!Jag kliver av då och tittar. Tala om nervös människa som aldrig tål att bli av med ngt.
Kram och välkommen hem.

Elisabet. sa...

till er alla på slutet: jag har varit så trött sedan jag kom hem och orkade inte kommentera som jag hade tänkt, eller, jag menar, svara på kommentarer!

Tack till er alla!

Och det ska jag säga, att vid nästa resa, då ska jag kliva ut och kolla, eller ha väskan i stället inne i bussen - om det finns plats -!
Tack också för goda tips!