tisdag 11 september 2012

Dagens fönster ...

Avresedagen.

Några timmar innan flygbussen till Sturup ska lämna sin hållplats, träffar jag Anders.

Mitt bagage har jag lämnat i förvaringsrummet på Malmö Central (kostar 60 kr ...!! och tillsammans går vi ut och äter lunch; det blir på Lilla Torg, alldeles i närheten av där sonen nu har flyttat in i egen lägenhet.

Vi är inte många gäster i restaturangen (vi sitter ute i solskenet och gasolvärmarna står oanvända), fyra personer inalles .., och servitrisen tycks döless på sitt arbete och när vi frågar efter en meny, säger hon att .., nä, det har hon ingen, men vi kan ju stå vid entrén och läsa på skylten eller så kan hon rabbla upp vad som finns att äta.

Så det gör hon.
Rabblar upp.

Jag väljer kycklingspett med potatisklyftor och klyftorna ser ut att ha hämtats upp från sophinken .., vidbrända och stenhårda.

Där sitter vi någon timme (nej, jag klagade inte, men gav heller inte ett öre i dricks) innan vi följs åt till en sportaffär där jag köper nya sportskor, typ för långa promenader, ja, det gäller att vara förberedd inför resan till London.

Vad jag inte vet just då, är att London ska bjuda på nästan 30-gradig värme och några sportskor kommer endast att användas en enda dag (då fötterna grillas!!), sen blir det inköp av flip-flop-tofflor för 3 pund och att man kan bli så lycklig över ett sådant inköp, det hade jag nog aldrig trott!

Fönstret ...?

Jo, det är utsikten från sonens vardagsrum .., vackert tegel och gamla hus!
Den som har riktigt god syn, skymtar även Turning Torso lite till höger om bildens mitt.

2 kommentarer:

SoF sa...

Sånt här är (också) fint! :)

Det är väl knappt att man tror att det någonsin är 30 grader varmt i London/England.

Varma välkommen-hem-hälsningar!

Elisabet. sa...

SoF: tack snälla rara, goa SoF!

Ni vet väl att om ni har vägarna förbi igen, så ....,.-)