söndag 23 september 2012

Morgondramatik ...., i alla fall nästan.

Såväl igår som i förrgår hade pv känning av sitt hjärtflimmer, men det fixade till sig själv, så där som det ofta gör ..., ja, det krånglar under några minuter - hjärtat skuttar lite hit och dit -, och aldrig, förrän det har gått tillbaka, berättar herr pensionatsvärden vad som är på gång, eller rättare sagt: vad som har varit.

I morse tog han cykeln och gav sig av med harry på Kvarntorpsrundan, den som går som en halvcirkel och där man har havet på sin högra sida på hemvägen.

Genast när han kom hem slängde han sig på sängen och bad att jag skulle kolla blodtrycket; han hade känt sig så matt och slut på och anade förstås vad som var på gång.

Det hördes genast att hjärtat inte hade någon riktig rytm och blodtrycket var högt .., så det blev till att skyndsamt klä på sig och så köra in honom till akutmottagningen i Halmstad.
Nu väntar förmodligen elchock; hans tionde eller elfte i ordningen, men då är det under många år.
(Hans pappa hade väl åtta, nio stycken - samma sak där -).

Med sig hade han Mikael Niemis senaste bok "Fallvatten" .., och vi sade hejdå utanför entrén och jag körde hemåt,  handlade på Maxi .., såg ett oändligt antal skator som alla hoppade omkring på vägen .., ja, det var på det hela taget en vacker morgon med mörkt blå himmel där borta vid horisonten och jag såg män och kvinnor som var ute och rastade sina hundar och jag såg en svartklädd man som joggade ihärdigt.

Väl hemkommen upptäckte jag pElle som satt på parad mellan vinrankebladen .., nästan som på spaning - eller kanske som nån slags mottagningskommité - och han var så fin och rar och jag gjorde mig kaffe och njöt av det nybakade dinkelbrödet och pElle gick in i pannrummet och åt frukost och sigge nilsson, som alltid är ute och ränner om nätterna, kom också och jaaaamade, harry viftade på svansen och fick en bit bröd och jag tänkte på hur snabbt våra liv kan förändras.

Ungefär så.

7 kommentarer:

Ulrika sa...

Pelle är verkligen sååå fin!!

Hälsa Pv!!

Mian sa...

Varm kram Elisabet!

Rexxie sa...

Nämen, säg åt PV att ta hand om sig!

Elisabet. sa...

Ulrika, Mian och Rexxie: ja, han tar nog hand om sig .., har ju hjärtmedicin MOT den här oregelbundna rytmen och det är inte ofta han har såna här besvär, men nu var det tre dagar på raken.
Vin till maten kan vara en orsak, tror han. (Och då pratar vi inte om femton glas ,-)

Steel City Anna sa...

Usch då, hoppas han mår bättre snart. Katten ser lite butter ut eller kanske bekymrad. Roligt att katter är så uttrycksfulla.

Bert Bodin sa...

Jag har också haft perioder med något som kallas förmaksfladder. Det är tydligen inte samma sak som flimmer, men en väldigt otäck känsla. Nu är det länge sedan (10 år) det var så allvarligt att jag åkte in på akuten vid två tillfällen. Fick förklaring att det kan bero på för mycket kaffe, stress, "eller kraftig sinnesrörelse".

Jag har haft det några gånger till under årens lopp, men har alltid kunnat häva det.

Att läsa Mikael Niemis Fallvatten kan säkert vara flimmerframkallande. Har just avslutat den.

Eva i Tyresö sa...

Det gäller att söka flimmerorsaker.
Vin ----finns det flera förslag från PV???