lördag 1 december 2012

Fint främmande ...

I säkert två veckors tid - varje förmiddag - kommer två små ekorrar på besök.
Det är fröautomaten som lockar förstås.

En av dem, den ni ser på bilden, är en kavat liten krabat och klättrar genast upp och slår sig ner på grenen och har sedan stammen som ryggstöd och så sitter den där, lojt tillbakalutad, och kalasar på frön.

Det är väl bara en tv som fattas?

Kompisen håller sig nere på marken.

Och inne i huset, där står harry och skakar av lust att sätta fart efter såna här fräcka typer som kommer in på tomten precis som om dom hörde hemma här!

I förrgår var han bara någon ynka centimeter ifrån att nafsa en av dem i yviga svansen och jag skrek så högt i förfäran, så där så grannarna nog trodde att det var mord på gång.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Samma restauranginredning som vi har. Men ekorrar har det varit knalt med det senaste året. Å andra sidan hade vi en vinter ibland sju stycken. Samtidigt! Då gick det åt frön, ska du tro.

Eva i Tyresö sa...

Roligt med matgäster.

Bloggblad sa...

Men så gulligt! Jag har en likadan automat, och uppe i prästgårdsparken strax intill finns det många ekorrar. Vore jättekul om någon av dem hittade hit.

Elisabet. sa...

Bert, Eva och Bloggblad: vi är ju inte många året-runt-boende just här längs lilla vägen och det vet väl fåglarna .., oh, milda tider vad det går åt mat till dem! Aldrig att jag vågar räkna ut den totala summan ,-)