onsdag 6 mars 2013

DBIFV för annannan i Portugal ...


Det bästa som hände var att vi hade tid och tillräckligt mycket goda rester i kylskåpet för att bjuda vännen R på improviserad fredagskvällsmat när hon skickade ett sms och undrade vad vi hade för oss. Vi har inte setts sedan mellan jul och nyår, mest för att R alltid är på språng.

Det bästa jag gjorde var en av mina två årliga undervisningsturer till Lissabon där jag har två lördagsförmiddagar på en fortbildningskurs i mitt ämne.

Det innebär upp tidigt för att ta kvartisjutåget och behöva komma lite försent och vara lite trött och mosig när jag först sätter igång men sedan blir jag inspirerad och engagerad.

Särskilt den här gången, för min radikalt omgjorda lektion visade sig fungera utmärkt, studenterna blev engagerade i gruppövningarna och jag imponerade på mig själv i hur jag hanterade gruppdynamiken och fyllde i med frågor och upplysningar där det behövdes.

Jag kan ju det här, ju! (Fast oj, så mycket försök-och-misslyckande det har tagit mig att komma hit)

Men det allra bästa, det är att sitta på tåget tillbaka på eftermiddagen, efter väl förrättat värv, på väg hem till en för övrigt alldeles ledig helg, lyssna på ljudbok och sticka och så småningom nicka till!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Snyggt!! (Stickningen alltså, för det var förstås den jag kollade först. :) )

Eva i Tyresö sa...

Fortbildningskurs i mitt ämne??????
Nyfiken är jag alltid.