tisdag 5 mars 2013

DBIFV för Monet i Frankrike ...


Mitt bästa i förra veckan var när vi körde till en supertrevlig restaurang i badorten La Croix Valmer några mil österut från oss. Ganska nära St. Tropez. Där träffades ett antal svenskar för att äta lunch och lyssna till ett intressant föredrag om fransk politik. Det finns en förening för svenskar som bor härnere i Provence som ordnar ett antal trevliga aktiviteter som man kan delta i om man har tid och lust.

Den här gången var också Sveriges konsul med och svarade på frågor - både konsulatet i Nice och den här föreningen är också till stor hjälp med allt man kan behöva. Juridiska och ekonomiska frågor, försäkringsfrågor och allt annat praktiskt som man stöter på får man hjälp och tips med.

Det var kallt och blåsigt ute och långt ifrån någon vårvärme. Men vi hade trevligt, det femtiotal svenskar som samlats och maten var extremt god!! Här är förrätten - "calamares", små mjälla bläckfiskar, frästa med mycket smör och persilja och med mängder med vitlök. Till det en fräsch sallad. Mycket gott!! 

Inga kommentarer: