onsdag 4 september 2013

Från sjuksalen ...


Eländet med adressändringen på min dator, gör att jag börjar må illa.

Jag minns en gång när min chef i Ystad meddelade att jag skulle hinna inventera alla fyra tobaksskåpen vid kassorna, i princip på en halvtimme - det skulle göras en gång per vecka -, plus att allt det andra med kassorna skulle föreberedas. 

Inte en chans i världen att det kunde hinnas med och när jag insåg att det här är kört, så fick jag gå raka spåret till toaletten där jag kräktes.

Det har hänt tidigare också.

Och nu på morgonen, när jag tappat bort (läs: glömt) lösenordet till Youtube via min Iphone, skaffat nytt mejlkonto för att öppna nytt konto på youtube och kanske på så sätt ta mig in - feltänk hela vägen! -, och slutligen tappat bort mitt vanliga mailkonto (hittades förstås), så kände jag kallsvetten bryta fram och inom loppet av någon minut vällde illamåendet upp!

Jodå, ni har helt rätt .., att bli så till sig är ju totalt vansinne, men man rår inte alltid för hur man är skapad. Det blev väl  nåt fel där förstås .., Vår Herre hade kanske för bråttom .., (det mest troliga är väl att jag själv hade för bråttom ,-) eller så råkade jag få nån egenskap från något restlager.

Det är väl sånt man får leva med.
(För att få ordning på nerverna ställde jag mig och duschade iskallt .., det hjälpte. Ett slags reningsbad.)


Och lagom till tre lediga dagar slår förkylningen till med besked!

Vardagsrummet förvandlas till sjuksal och harry hoppar upp och kryper ihop vid mina fötter.
Från tv:n visas bilder från Obamas ankomst till Sverige .., det finns liksom ingen hejd på euforin bland journalisterna, inte ens de som i vanliga fall håller sig sansade.

Så där ligger jag i soffan och tittar på Mr President, denne stilige man som kommer nerskuttande från det jättelika flygplanet ..., och sms från mina barn susar genom rymden .., en är intresserad, den andra inte .., men barnens mamma fascineras allra mest av herr Oscarsson, statsvetaren, som har sån energi och sån .., ja, sån utstrålning och så mycket .., kunskap!

Jag är inte ensam om den saken.
Att fascineras av herr statsvetaren, menar jag.

17 kommentarer:

Bloggblad sa...

Stackare som blivit sjuk. På min skola är tre lärare hemma idag, och ytterligare tre snorar och hostar och kan knappt prata... jag knaprar mina torkade aroniabär och strör nässelfrön på min fil och håller tummarna.

Det där som du beskriver verkar vara rena stressymptomen. Jag mår numera illa så fort jag stressar... och när jag letar efter saker (en mycket vanlig verksamhet) blir huvudet tomt och det känns ödsligt i tankeverksamheten. Just nu letar jag efter mina musikböcker som jag har lagt på nåt bra ställe. Trodde jag väl när jag la dem där...
Hinner inte göra som jag brukar när jag inte hittar några. Alltså, skriva nya... eller rättare, min tonsättare hinner inte.

Elisabet. sa...

Bloggblad: javisst är det stressrelaterat, rakt av! Och det är som du beskriver det .., hjärnan blir helt tom!! Nåväl. Det får ordna sig på nåt vis. Nu ska jag ge mig iväg och handla lite till kvällens lasagne med riktigt starka kryddor.

Eva i Tyresö sa...

Hua jag glömde mitt lösenord till Facebook tog ett nytt och plötsligt hade jag två ställen på Facebook . Svårt att ta bort men efter lång tid kunde någon.....Man måste skriva upp det nånstans . Stress är illa. Förkylningen. Kommer också av stressen. Stor kram

Anonym sa...

Jag hoppas du blir frisk snart!

Vi i Kasperian sa...

Krya på dig - en del kräks av stress, andra nästan kissar på sig...
Apropå Obama, jag lyssnade på P1 tidigare idag. Om du orkar, gå in på Sveriges radios startsida, där finns en länk till Ekots extrasändning från Arlanda.
Först var jag konfunderad, sedan pinsamt berörd, men vid ca 8 minuter skrattade jag så att tårarna rann. Kurt Olsson - släng dig i väggen...

Anonym sa...

Vilket elände att kräkas, när det kör ihop sig i tillvaron. Då får du förmodligen nedsatt immunförsvar samtidigt. Och drar på dig en förkylning. Vill inte leka besserwisser, men själv har jag alla mina lösenord nedskrivna på ett papper i en låda. Rätt som det är ,kan dom ju bara försvinna från den defekta hårddisken i skallen. :-D

Anonym sa...

Krya kramar❤👍Babsan

Anonym sa...

Tips jag har samna läsenord överallt går aldrig att missa/Babsan igen

Evas blogg sa...

Vad trist att du blev sjuk nu när det är sommar igen och du är ledig. Krya på dig! Själv blir jag dålig i magen vid stress. Och får ännu mer ont i kroppen än vanligt.

Elisabet. sa...

Till er alla: det är vanlig snuva det här, så det är ändå skönt att vara hemma och jag har lagat en jätteladdning lasagne och Långe Mannen har varit här och ätit middag med oss ..,jo, är okej, även om det är tätt i nosen.

Jag har ungefär som Babsan, samma lösenord till det mesta, men se det här youtube-lösenordet/användarnamnet fungerar bara inte och till sist tog jag bort youtube från min Iphone och tänkte att jag installerar väl om det och skapar ett nytt konto. Värre är det inte.
Det var det.
Jag har en Iphone 5 och när jag ska ladda ner youtube så måste jag ha version 6 ,-))
Så var det med den saken.
Ja, ja.

Elisabet. sa...

Ps. Förkylningen tog sin början igår på jobbet .., så den här gången var det nog inte stressen som orsakade den. Sån här stress-illamående går över nästan på en gång .., bara jag lugnar ner mig eller får kräkas ut eländet/ångesten. Ds.

Elisabet. sa...

Vi i Kasperian: jo, jag lyssnade till sändningen .. man kan kanske säga att detta är ett koka soppa på en spik, men hon gjorde väl så gott hon kunde - utifrån uppgiften -.

Kattis sa...

Elisabet:
Det är iOS 6 som du måste ha, själva programvaran, och inte en ny iPhone! ;)

Det är bara att göra en uppdatering, via iTunes eller molnet. Snabbt, smidigt och kostnadsfritt. Skulle tro att det sker automatiskt när du kopplar telefonen till din dator.

Kattis sa...

Istället för att öppna ett nytt YouTube-konto, kryssa i rutan att du glömt ditt lösenord, så får du det, eller ett nytt, på den mail som du där har angett.

Kattis sa...

Kanske har du ett

Kattis sa...

Skulle ju stå så här:
Kanske har du ett gmailkonto knutet till bloggen, och att du försökte logga in dig på YouTube med din vanliga mail? (Hände mig!)

Elisabet. sa...

Kattis: via min dator kommer jag in på min youtube-sida, det är lugnt. I morse hade jag glömt ligga ut från min live.se-adress, så det löste sig.
Problemet är när jag har filmat med min iPhone och vill skicka den direkt till min youtube-sida. Då måste jag logga in mig och det är där det hela tiden blir fel!

Ditt tips om iTunes och molnet ..., det är gallimatias för mig, men jag ska höra med någon som kan. För kan jag bara komma åt youtube och installera det på nytt här i mobilen, då kan jag ju välja nytt lösenord?