måndag 2 september 2013

Och så var det måndag ...


Om jag kunde beskriva måndagskänslan, så vore den här bilden perfekt.

Grå och kulen.

Ligger en bra stund i sängen och småpratar med harry .., stryker honom över huvudet och pillar med hans lena öron .., lyssnar till P1-prat (mest Syrien och man inte redan är deprimerad, så blir man det ...) .., funderar över nattens drömmar som jag inte hittar igen .., lämnar sängvärmen .., dammsuger det vitmålade sängkammargolvet .,. vattnar blommor (eller fönsterträd som många äldre säger ...) ..., står en stund och tittar ut genom fönstret ..., upptäcker att grannarna har återvänt (nu är det nog sista veckorna för i år ..) .., tänker på pv som cyklat till stan i det här ovädret .., och går till sist nerför trappan utan minsta bekymmer med mitt knä.

Brygger kaffe och gör mig en macka två mackor ..,  känner mig trött .., har huvudvärk och rotar fram en Alvedon .., slår mig ner vid datorn .., upptäcker ett DBIV-bidrag (och leeeeer för mig själv .., dom tjoppar upp som små kantareller i skogen!) med en bild som gör hjärtat glatt .., tar mig an länklistan och dom som uppdaterat ..., ser ett inslag från en film som jag aldrig tidigare sett och inte heller hört talas om .., (men gärna vill se), ler åt inlägget där Ulf frågar vad våra hundar heter och varför ..., hälsar på Guy i Arvidsjaur .., och madamen med resplaner ..., går på liten begravning ...,  tar en sväng förbi  norrlands inland och fjälltrakter, ja, hos damen som är döless på inredningstidningar ..., och sist av allt tittar jag in hos en bloggare som nästan alltid får mig att dra på munnen.

Vid det laget har huvudvärken tackat för sig .., regnet upphört ...,  och om fem och en halv timme vankas arbete, men innan dess ska underbara Babsan i Uppsala få berätta om något som gjorde hennes hjärta så varmt.

Här kommer det:

Det bästa för Barbro i Uppsala ...

Lilla Noelle hjälper till med korsordet ....

"Hej Elisabet

Det bästa i veckan var att vistas några dagar tillsammans med dotter, måg och denna underbara jänta. Hon fyller mitt ❤med sådan värme och glädje.

En bestämd liten dam som vet vad hon vill. Så söt när hon pratar på norska, ibland lite svenska.
Det gör lika ont varje gång att åka hem.

Jag är glad över min Ipad och Noelle likaså, för då kan vi prata och pussas via den.

Babsan."

Inga kommentarer: