söndag 8 september 2013

Men där är det annorlunda ...


Minnesorden om mamma ligger inne i väggklockan.

Pv har tagit en provprenumeration på Svenska Dagbladet.
Himla billigt var det och därtill intressant att få stifta bekantskap med nya krönikörer och andra journalister.
En helt annan tidning.

Och så är det ju förstås minnesords-sidan, den som jag tycker så mycket om när jag läser DN.
Den finns förstås här också, men den är på något sätt annorlunda.

I Svenska Dagbladet handlar minnesorden idag bland annat om en docent, en före detta överläkare, en överste av första graden, en direktör, en professor/överläkare, en läkare/docent, en Sophiasyster, en sjukgymnast och en professor emeritus och gemensamt för dem alla - själva minnesorden - är att det oftast handlar om den bortgångnes framgång rent yrkesmässigt.

I hemtidningen Norra Västerbotten får anhöriga själva författa minnesorden, de som sedan visas på nätversionen av tidningen.
Där är det sällan det pratas karriär, nej, där är det intressen som älg,- eller harjakt, fjällsemestrar, fiske, handarbete, goda kakor och bullar .., och hur snälla alla har varit .., det är mer det som gäller.

Tänk, så olika det kan vara!

Och nu ska jag lägga ifrån mig såväl DN som Svenska Dagbladet .., nu ska jag ta vara på själva livet!
Jag ska sätta mig på moppen och åka till Steninge och ta ett dopp i havet.

Ajöken, sa fröken.



3 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Jag har också tagit en provprenumeration på SvD. Jag älskar dagstidningar och läder gärna både stora och små. SvD är väl inte "min" tidning, men det ska bli kul att få prova den ett tag. DN har jag provat i sommar och jag bara ÄÄÄÄÄÄLSKAR den.
Vilka journaliset, vilka analyser och vilken fantastisk kulturredaktion!!! Heja DN!

Dinah sa...

SvD har ju en mycket bra journalistik. (Har i alla fall haft) Men dödsannonserna är en sorglig historia. Vad spelar titlar och tjänster egentligen för roll?

Elisabet. sa...

Ruta Ett och Dinah: jag ÄLSKAR att ha tid att läsa tidningen ordentligt och skulle önska att jag hade råd med den alla veckans dagar, men det blir för dyrt, tycker jag. Men det vore drömmen.
Att nu ha två känns som världens lyx, ja, DN är bara på helgerna.
Och det är väl så med titlar och sånt, att för den som verkligen varit intresserad av sitt yrke och gjort karriär, så betyder det mycket, men för mig - som karriärat mig till att bli kassörska - är det helt oväsentligt egentligen.