fredag 13 december 2013


Nu har jag ställt till det ...

Installerade ett antivirusprogram och nu kan jag inte komma åt mina bilder som ligger på skrivbordet.
Nej, jag måste kontakta administratören för att be om lov.

Administratören, det är ju jag det.

Och inte hittar jag hur jag ska bevilja åtkomst heller.

9 kommentarer:

Kattis sa...

Funkar det inte om du sparar ner dina bilder, eller kopierar från skrivbordet, på typ "Mina bilder"?

Elisabet. sa...

Kattis : jodå, jag får spara och flytta bara, men det är ju irriterande när man inte fattar vad man gjort ,-)

Turtlan sa...

Jasså... har han varit hos dig också? Jag menar it teknikern vi hade på jobbet idag! Det är säkert han som varit framme! Skulle inte förvåna mig.

Vissa behöver nämligen byta jobb....

Har det löst sig?

Gokväller!

Anonym sa...

Datorer! De ska ju bara funka, inte krångla!

Elisabet. sa...

Turtlan och Fru Hansson: i det här fallet är det garanterat jag som råkat göra nånting fel .., men jag fattar inte vad? Ååå, om jag hade min tekniska support lite närmare!

Anitha i Bureå sa...

Regel nr 1: Spara ALDRIG något på skrivbordet. Om ni absolut måste ha det på skrivbordet - lägg till det som en genväg. (Mitt "skrivbord" är tomt)

Anitha i Bureå sa...

Fru Hansson:Skyll inte på datorn. Det är bara en dum maskin som gör precis som den blir tillsagd. Den kan inte tänka själv utan utför glatt alla kommandon den får från människan - hur dumma kommandon den än får ;-) Och vad än den gör så ligger det alltid en mänsklig order bakom. (om det nu inte skulle vara så att det är nåt mekaniskt fel,typ en hårddisk som lagt av eller liknande)

Elisabet. sa...

Anitha: och varför får man inget ha på skrivbordet?

Anitha i Bureå sa...

Naturligtvis får du ha saker på skrivbordet - om du vill. Men spara inte på skrivbordet utan lägg till det som genväg.

Om du du håller på att spara en det ena och en det andra på skrivbordet så upptäcker du en vacker dag att det är fullbelamrat med saker som du kanske inte längre använder och det som var tänkt som genvägar inte längre är det för det tar längre tid att hitta det på skrivbordet än att gå vägen via utforskaren. Så du bestämmer dig för att städa undan och kastar bort en massa grejor. Jämför med ditt eget skrivbord (det som datorn står på ;-)) Till slut blir det också så fyllt med allehanda ting så du måste städa det.

Efter några månader så kommer du plötsligt på "Men, var är nu det där brevet från moster Agda???? Det låg ju på skrivbordet. Visst ja, jag kastade ju det när jag städade sist." Hade du du haft det som en genväg så hade brevet funnits kvar för det var ju bara genvägen som låg på skrivbordet.

Själv avskyr jag att ha ett skrivbord fullt med ikoner, därför har jag inga där. Jag är likadan med mitt fysiska skrivbord på jobbet - det ska vara tomt när jag går hem för dagen. Men där är vi ju olika.

När det gäller på datorn så har jag istället nålat fast i startmenyn de program o mappar som jag behöver oftast.

Finns andra problem med var man sparar olika saker på datorn, men det blir alldeles för långt för att förklara här. (blev tillräckligt lång kommentar ändå ;-) )