tisdag 18 februari 2014

Dag två av tre ...


En i familjen har sportlov - sågar och klyver ved -, tar harry till underbara Anita för kloklippning (kostar 20 kronor och det är inte långt ifrån att harry sträcker fram tassen .., "så där ja, varsågod och klipp!") och själv fixar jag rårakesmet som blir alldeles för lös och vattnig (den där zucchinin till extrapris hade kunnat undvaras ...) och så står jag där vid arbetsbänken och  tittar ut på alla småfåglarna som flyger av och an och ibland i skräck-flaxar iväg i samlad tropp - det är väl nån rovfågel som skrämt dem .., och jag tänker att detta, att kunna titta ut (om det så är på en husvagn som ska säljas och en vedhög som kanske inte är direkt prydlig) .., det är ändå så härligt.

Man blir jordad.

Och snart stundar jobb.
Två till åtta.
Tidningar som kommer och andra som ska returneras .., läskpallar som helst ska hinnas tas om hand .., mejeriet och kassan och kanske avlösning i charken, men bara kanske?

Det här är veckans näst sista arbetsdag.
Nästa är på lördag.
Sen bär det av.

Underbara vänner ska bo i det gula huset och ta hand om sigge nilsson och se till att allt är som det ska. Men harry, han får följa med.

2 kommentarer:

Ruta Ett sa...

"20 kronor för kloklippning!!! Här i stan kostar det det fyrdubbla!

Elisabet. sa...

Ruta Ett: ja, och hon är UNDERBAR, så mjuk och fin, så där så harry nästan sträcker fram tassarna .., men bara nästan ,-)