söndag 30 mars 2014

Mitt eget bästa ....

"Å, vilka fina asietter!" säger jag. Det visar sig vara jag själv som köpt dem.

... var den tidiga morgonen i Skåne, då, vid sjutiden, när solstrålarna kommer in i det lilla sovrummet och jag tar harry på promenad - iklädd den eleganta nattskjortan och bara en kofta över - och där ute möter jag min störstasyster med sin dalmatiner .., och min syster har en röd (vad annars ...?) morgonrock på sig och så går vi en liten sväng och det är alldeles tyst där ute på landet ..., och jag översköljs av glädje och kärlek till den där långbenta systern.

Sen frukost i matsalen och mammas virkade äggvärmare som min syster en gång fått i present och jag tror att jag hjälpte mamma att sy i knapparna och jag bara älskar dem!
Och mamma.

Hon var verkligen ingen handarbetskvinna; inte så där puttenuttigt .., alla stickade koftor var i samma modell och alltid - säger alltid - av ull i naturlig färg!
Men dom här små gubbarna med rufsigt ryahår .., gör mig så glad.



Och sist av allt .., några timmar senare: kaffestunden i Fallnaveka i Småland hos pv:s bror och svägerska .., och harry och kompisen Mylta som jagar varandra på gräsmattan och sen hittar var sitt ben (sonen i huset hade slaktat en gris häromdagen) och så sitter vi där vid söderväggen och äter hallonpaj med glass och i slänten blommar scilla och blåsippor och jag ser en sädesärla och vi pratar om den stundande operationen (bara en vecka kvar nu!) och om bröllopet i slutet av juni, då yngste brodern Göransson ska lova evig trohet till sin vackra chilenska fästmö och vi  pratar också om tomatplantor och krånglande tvättmaskiner.

Sånt.

Allt sammantaget var det bästa.


Inga kommentarer: