lördag 27 september 2014

En ledig lördag ...


... ligger man kvar i sängen till mot halv åtta och fönstret står på vid gavel och gardinen är som en strut rakt in i sängkammaren, nästan så att tyget fladdrar mig i ansiktet!
Har man flyttat till Skåne eller Halland, då vet man vad blåst innebär.
Det är då allt blir tvärtom; man häpnar över en vindstilla dag!

Och pv tar harry på springa-fritt-runda till hamnen och när dom kommer hem stinker det av dynga .., ja, då har harry rullat sig i nåt as och det blir två omgångar dusch; den senare kombinerad med schamponering av den där duschkrämen som doftar så himmelskt gott ..., och harry tycks förvånad .., vad är nu detta .., storrengöring en helt vanlig lördag?!

Och vi läser dagstidningarna ...., GP och DN och ännu varm i hjärtat efter gårdagskvällens franska långfilm, beslutar jag mig för att klippa ur recensionen här ovanför och jo, den filmen ska jag se, om jag så måste åka till Göteborg eller Helsingborg. Biografen Spegeln i Malmö är tillfälligt stängd, på grund av ombyggnation.
(Kollar SF:s programutbud här i stan .., inget som lockar .., förlåt alla Afzeliusälskare, inte ens den ....).

"Har du hört vackrare sång någon gång ...?" frågar pv.

Födelsedag är det också, idag för pv:s fine storebror.
Så vi ringer och gratulerar och önskar lycka till på tågluffarsemestern; den tredje på raken tror jag, långt nere i Europa.

För oss själva väntar en något mindre resa, endast tjugotvå kilometer är det till Halmstad .., och så blir det lunch på något trevligt ställe tillsammans med Sonja .., besök på återvinningsstationen .., jag ska ordna med körkortsfoto .., hämta min lagade anorak hos friherrinnan (välsignad vare hon! nu behöver jag inte köpa ny jacka!) .., och ja, solen flödar och pv eldar skräp.

Ungefär så.


1 kommentar:

mossfolk sa...

Så härligt för Harry med en sådan runda! Ja han tyckte säkert att det var extra toppen när han hittade något att rulla sig i...

Här tog sonen sovmorgon till halv nio! Efter några gnälliga dagar och nätter med mer vaket än sömn vågade jag knappt röra mig ;)