måndag 22 september 2014

Vykort från Hong Kong ...

Det var kanske slut på lilltånaglar i vår herres lagerhylla ..?

Några veckor innan mellanbarnet susar iväg till ett Annat Liv, i Ghana,
tar hon och maken semester i Hong Kong.

Till familjechatten kommer bilder av himmelshöga skyskrapor och hon skriver att
det ibland tillbringas lite tid vid poolen och just då har solen lyckats slingra sig ner mellan höga husen.

Idag kom den här bilden.
Nu är dom nog vid en strand?

På min facebooksida blev det - och det var delvis mitt eget fel, jag blev väl onödigt tvärarg - en diskussion om detta med att visa somriga fötter på bild. Det finns människor som har nån slags fotfobi och rent av mår illa vid åsynen av nakna tår, men själv tycker jag om känslan som såna bilder framkallar.

Precis på pricken känner jag sanden mellan tårna och kanske anar jag ett bad också?
Det är väl det kanske.

Den här bilden lägger jag nu in - inte som en provokativ handling för att reta, såra, eller irritera - utan bara för att jag tycker om den.

Och den observante ser att dottern, liksom sin mamma, sin syster, sin mormor och sin mormors mor, saknar lilltånaglar.


På chatten berättar AP att det från högtalare "sprutar ut" meddelanden på först kinesiska och därefter engelska där det varnas för hajar, att man inte ska bada om man nyss har ätit och att den icke simkunniga bör hålla sig på grunt vatten.

När jag ser bilden från stranden, ja, då förstår jag att alla hong-kongbor nog alldeles nyss har ätit middag.

12 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har klor på lilltårna, men jag kan måla på så att det ser ut som en nagel.
Jag känner precis som du, den somriga känslan med bara fötter, men jag har också läst kommentarer av folk som inte fattar varför man ska fota sina fötter när det finns så mycket annat trevligt att fota.
Vi får väl se om tåhatarna hittar hit *fniss*

Regn och rusk och höststorm här idag. Jag får motionera i tvättstugan och vid strykbrädan...

Elisabet. sa...

Bloggblad: jag duttar också på lite färg på mina,så det SYNS som om jag har naglar.
Men jag menade verkligen inte att reta med den här bilden .., alla får tycka som dom vill och jag behöver inte hetsa upp mig över den sakens skull.

cruella sa...

Är det din dotter som ska till Ghana? Det låter ju helt fantastiskt. Och Hong Kong - GE DIG, nu blir jag ofantligt avundsjuk. Det finns förresten gott om stränder och möjligheter till havsbad på bara 20 minuters håll från de skyhöga byggnaderna och det brusande stadslivet. För att inte tala om alla öar man kan ta sig till på mindre än en timme - då är man verkligen på landet:-) Spännande!

Ruta Ett sa...

Jag har också små klor, precis som Bloggblad och min mamma och mormor. Jag målar lite utanför med nagellack, mest för att det är så svårt att bara måla på lilla nageln, men det slits fort bort och egentligen orkar jag inte bry mig så mycket!

Jag gillar sommarbilder på fötter precis som du och det är ju DIN blogg (och samma gäller ju för Fb-sidor) och då får man faktiskt bestämma själv vilka bilder man vill ha där.
Man behöver ju inte läsa om man tycker att bilderna är obehagliga.

Elisabet. sa...

cruella: ja, det är AP och Micke som ska tillbringa ett år där och när dom nu åkte till Hongkong tänkte jag, men så hemskt, bara skyskrapor, men dom tycks helnöjda!! "Vilken struktur, perfekt för en projektledare!" skriver AP ,-)

Ruta Ett: mina är inte som klor, dom är som små pluttar bara.
Jo, det där med fötterna är ju sant, men jag hade inte behövt brusa upp så där. Var och en får tycka som dom vill, även på min blogg ,-)

cruella sa...

Åh, den där stranden vet jag precis var den är:-)

Anonym sa...

Näe (bara) fötter är nog inte mitt favoritmotiv precis...men med skor på så gillar jag dem. ;)

Men så är det ju med alla bilder som man ser överallt.

En del retar sig på alla barnbilder, nån annan på alla husdjursbilder, någon på alla matbilder, en annan på alla selfies...
Det tar liksom aldrig slut.

Å så gäller väl den gamla principen av att 1 + 1 + 1 = alldeles för många.

Alltså du ser flera bilder av ett och samma motiv (t.ex. bara fötter) under en och samma dag - då blir summan av det "för mycket".

Man tar och visar bilder efter sitt eget tycke och smak - och alltid "retar" det nån.
TyP.

♥ ♥ ♥

afBabs

AP sa...

Nu ska tilläggas att jag avskyr fötter. Men jag avskyr än mer när folk hetsar upp sig över vad andra lägger upp för bilder, så länge det inte är direkt skadligt för någon. Och jag förstår bara inte hur man inte kan glädjas åt ögonblick som uppenbart får personer i ens fysiska och/eller virituella närhet att må bra.

Så...därför skickades en "fot-i-sand-bild" till mamma - det gör henne glad :)


AP sa...

Cruella: Vi var på Repulse bay, har du några tips på aktiviteter- hojta till! Vi har ett par dagar kvar :)

Kattis sa...

Den där barfota känslan, som fotbilderna förmedlar, den gillas här skarpt! :)

cruella sa...

AP, i flygande fläng tipsar jag om ett par restauranger som jag gillar: Bombay Dreams på 75 Wyndham Street i Central serverar fantastisk indisk mat på ett lite flottare sätt än man är van vid, definitivt värt både ett lite högre pris och eventuell väntan. Jag och sonen kom en fredagskväll vid sjutiden, det var tre sällskap före och det såg fullt ut - men inom en halvtimme hade vi bord:-)

Mitt asiatiska favoritkök är utan tvekan det vietnamesiska, jag har varit ett par gånger på Nha Trang på Wellington Street, också väldigt centralt. Samma där, ofta kö på gatan men hyfsat snabbt ändå. Allt är gott!

Jag vill VERKLIGEN rekommendera en halvdag på Hong Kongs historiska museum på Kowloon-sidan - så otroligt vackert och intressant om ett område som är så mycket mer än skyskraporna.

Turistigt så det förslår naturligtvis, men har ni varit på The Peak? Om inte, försök åka dit när det är mörkt, fantastisk utsikt över the bay! Det går att åka buss om man inte vill vänta evighetslänge på den i och för sig roliga bergbanan. Bussen heter 15 och går från nån av färjeterminalerna, men det går att hoppa på den vid Exchequer Square också.

Nattmarknaden i Yau Ma Tei på Kowloon är också ganska rolig, framför allt är det roliga kvarter däromkring som skiljer sig från det flotta skyskrape-HongKong på ön.

Ja, så där kan jag fortsätta. Men det var lite att börja kolla på i alla fall! Kul att ni gillar, vi bodde ju i Guangzhou ett par timmar med tåg från HK på fastlandet och HK var ett andningshål från vår genomkinesiska vardag med allt vad det innebar.

Ha kul och lycka till i Ghana, det lät ju väldigt spännande! Vad ska ni göra där?

/Helena

AP sa...

Cruella: Å det Indiska matstället måste vi hinna med. SoHo är vårt favvo-ställe så här långt. Trevlig atmosfär, härlig mix av butiker och bra restauranger. Bor ca 15 min därifrån också det väldigt mysigt och känns mer genuint - men när det kommer till maten här föredrar jag SoHo ;)

The Peak var vi på dagtid, åkte buss upp och gick ner. Så nu har jag träningsvärk...En tur dit på kvällen låter som ett bra tips. Turistigt men fint, väldigt många fina träningsrundor runtom och nerför hela the peak vilket vi gillade.

Hur kom det sig att ni bodde i Kina?

Ghana: Det blir att jobba som på projektledare på ett företag, samma typ av jobb som idag. Ska bli väldigt spännande.