måndag 9 mars 2015

Rapport 3 .....

Planering inför den allra första stafettvasan.Projektledaren skriver lista.

En ljuvlig dag!
Planterat blommor i olika krukor .., inhandlat en övermåttan ljuvlig Rosmarin som doftar så gott så man nästan dånar - den får stå på köksbänken nattetid - ..,. gått på promenader med hundarna förstås .., tvärtittat in och druckit kaffe hos friherrinnan ..., pratat Vasalopp med pv som i natt övernattar hos brorsonen i Småland ..., arbetat hårt med två proppfyllda postburar innehållande hur många paket som helst från Bredbandsbolaget .., och tack och lov för kunder som kommer snabbt och hämtar ut sina varor .., hyllorna  b å g n a d e  av alla paketen.


Ute på lagret, knappandes på sin laptop, står fina, goa, rara Christine när jag kommer till jobbet.
Det är hon som servar pocketstället .., byter ut och tar in böcker. '
Christine fanns även i Ystad och vi träffades ofta när hon kom och fixade med samma saker på Ica Supermarket och glädjen när jag upptäckte henne även i landet Halland, ja, på Hemköp, visste nästan inga gränser!

Då, var jag alldeles ny i affären och kände mig bortkommen och vilsen och all yrkesstolthet som jag tidigare känt, ååå, den var ju som bortblåst! Att då se någon som vet att man ändå kan en hel del .. , det betydde så mycket!
Nu är det annorlunda.
Nu känner jag mig helt trygg i jobbrollen och om detta - att byta arbetsplats och hur man kommer att trivas -, (Christine har nu ett helt annat distrikt än tidigare) står vi och pratar om ute på lagret, den där kvarten innan jag ska ställa mig vid kassan.
Visst ser man hur fin och varm hon är!

En annan resa.

Kommer hem halv nio .., går ut med hundarna i kolsvarta mörkret .., ont i gamla knäet .., fixar kaffe ..., på familjechatten pågår prat mellan stora, - och lillasyster .., prat om väder och packning inför resan till Ghana .., och jag ringer sonen och hör att han har njutit av en solig dag i Malmö - vilken livsnjutare den pojken är ! - och från dottern långt borta kommer ett sms där hon undrar om vi inte ska hyra i stugan i Sälen nästa år .., nog borde vi väl ändå ...?

Just så är det.


Inga kommentarer: