tisdag 10 mars 2015

Två timmar ....


... kvar innan det är dags att ge sig av till affären.

Kommer jag att njuta lika mycket av lediga dagar när det väl är överstökat alltsammans?

När alla dagar är fria?

Sånt kan man fundera på.




Så länge tar jag hundarna med mig och susar iväg till Ugglarp, bara några kilometer norrut, längs kusten. Stranden är hårdpackad och enormt bred .., påminner om hur det ser ut på danska västkusten .., och hela tiden medan man strosar omkring, hörs kraset av krossade snäckor eller musslor eller både-och.

En jättelik död fisk - möjligen en torsk -, säkert en meter lång .., ligger död och halvruttnad vid vattenbrynet. Ingenting har fascinerat Nelly så till den milda grad, som denna fisk.

När vi går tillbaka till bilen, har hon plötsligt vänt om .., jag ser henne lulla på med raska steg och plötsligt har hon blivit heldöv .., hör inte alls när jag ropar och jag nästan-ramlar nerför en tvärbrant backe i jakten på lilla fröken och hinner fram just innan hon når fisken.

Och solen, den bara flödar.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag törs nog svara åt dig på frågan om att njuta av ledigeheten. Ja. Du kommer att njuta varje dag. Kanske du känner ett stråk av att det är nu "de sista ljuva åren" börjar, ett lätt vemod som jag vet att många med mig har känt. Mitt gick över en månad, och nu är jag glad över varje dag. Det jag jobbar med nu, kan visserligen hänga över mig mentalt, men jag gör det när jag vill. I vilken klädsel jag vill....
Sen är det extra roligt att klä upp sig, kamma håret, måla dit ett ansikte, när det vankas trevligheter.

Anonym sa...

Godis fär Nelly

Anonym sa...

Bettan det är bättre

Friherrinnan

Hjortron sa...

Jag lovar också dig att du kommer att njuta då också! MEN jag har märkt att man hinner inte så mycket - det där med städning och dammsugning som gick i ett huj (nästan) förr - det tar tid nu! Det blir lätt att det blir ett heldagsprojekt. Eller också gör man så mycket annat - njuter - att man inte hinner med det "tråkiga"... eller??
Huvudsaken är att man får vara frisk och hänga med!!