fredag 25 november 2022

Bedrövelse och längtan ...

Ja, det kan jag säga, att idag blir det ingen höjdare att berätta hur DN:s Nutidsquiz gick. Helt ärligt har jag ingen lust.

Så här var det: Jag låg ännu kvar i sängen, knappt vaken, när det plingade i min mobil. 

Det var ett sms från pv (en trappa ner) och följande stod att läsa: "Slå det om du kan!" 

Jag förstod på en gång vad det handlade om; han hade förstås gjort quiz:et och hade nu full pott. 

Nej, det hade han inte, men väl nio rätt av tio. (Han hade fel på fråga 3, kommer inte ihåg vad den handlade om det var, jo, pannkakan!) 

Så ...., jag anade att nu kunde det bli knepigt för mig .., förmodligen med frågor som han anade att jag skulle få problem med. Jodå, så blev det också. Det här var mitt sämsta resultat på länge: 5 ynka rätt!

Nu kommer jag inte ihåg på raken vilka jag hade fel på, men det handlade i alla fall om kryptovalutor, en filmtitel, Ukraina, pannkakan och nånting till. Bedrövligt. Nu får det bli bot och bättring till nästa fredag (och inte så mycket Ambulans-tittande, mer tidningsläsning!)

Tittade igårkväll på ett program om vackra resor via järnväg och föll pladask för staden Levanto  i norra Italien. Någon som varit där? (Men jysses, så kuperat där är!)

Googlade på boende och hittade ett sådant också (frukosten såg mer än ljuvlig ut, sånt kan få mig på fall!) och nu gäller det att locka herr Göransson till en resa söderut, ja, inte nu, men nästa höst kanske?

Och för tredje kvällen på raken har jag kunnat glädjas åt Wallanderfilmer på någon kanal som råkat stå på. Handlingen bryr jag mig inte om, men däremot alla bilder från Ystad .., och från det som i filmerna är polisstation, men i verkligheten är B&B-Stationen där vi brukar övernatta .., oj, vad det griper tag i en! 

Medan detta skrivs (med min laptop i knät) ser jag Relationsakuten i tv4. Det är tydligen ett äkta par som ska ge goda råd och mer än en gång har jag tänkt att det där paret verkar ha det rätt knepigt i sitt förhållande, i alla fall när dom är i studion. Ja, ja. Brasan i kaminen har brunnit ut .., kaffet är urdrucket och det där dags att gå ut med Harry. 



6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag törs inte säga vad jag fick på quizet. Men resultatet var tvåsiffrigt. Och det slutade med en nolla.

😇

Anonym sa...

Bert Bodin: GRATTIS! /Elisabet

Gunnel sa...

8 rätt. Fel på Ukraina och en till. Nog borde vi väl kunna fixa en 10:a innan året är slut.

Turtlan sa...

Här blev det 6 av10 rätt. Nja…

Babsan sa...

9 rätt idag 💃

Elisabet. sa...

Gunnel: jo, det tycker jag! Nu ska här studeras DN och titta på nyheterna! Men 8 är ju bra!

Turtlan: bättre än undertecknad i alla fall!

Babsan: grattis till dig också!