söndag 20 november 2022

Fridfull söndag i landet Halland ...


Är det någonting jag verkligen uppskattar, så är det när man som kund blir bjuden på smakprover! 

Även om tanken är merförsäljning, så känns det omtänksamt. 

Igår under besöket hos Ugglarps Grönt, bjöds vi kunder på nypressad, varm äppelmust, gjord  på sorterna Rubinola (som i höstas valdes till äpple nr 1 i en enkät i butiken), Ingrid Marie, Santana och Aroma. 

Nånting så vanvettigt gott och man blev på gränsen till lycklig!

Tänk, vad en liten mugg med detta betydde. 

Och idag ...? 

Hemmavid. 

Pv - som i höstas valdes till ordförande i Stensjö Vägförening - mejlar i skrivande stund Länsstyrelsen angående något ärende gällande gärdesgårdar ..., på spisen kokas fisk till Sigge .., och på tv visas curling. Det går väl si så där. (För Sverige).

Och nu skrivs det mötesprotokoll och ordförandes sambo ombeds vänligen ta en titt på skrivelsen. 


Om en stund ska vi bege oss till friherrinnan för för-tidigt-födelsedagsfirande. 

Egentligen fyller hon år i morgon, men då KANSKE jag sitter på tåget på väg till Helsingborg (fvb till Ekerö) och i morgon arbetar ju pv, så det får bli så här.

Skorpion är hon alltså - men alldeles på sluttampen av det stjärntecknet -. 

Igår på Twitter upptäckte jag ett inlägg från nuvarande ägaren av Twitter - Elon Musk - där han utlyste en omröstning bland världens alla kontoinnehavare på just Twitter. En av dem är undertecknad (eller övertecknad, kanske). Omröstningen gällde huruvida Donald Trump skulle få tillgång (han portades ju i samband med kaoset efter förra valet) och nu var det alltså vi - vanligt folk - som skulle  få avgöra det hela. 

Jaha, ja.

Jag röstade nej, men det var så många andra som röstade "ja" .., så nu får denne herr Trump fritt utrymme för sina åsikter igen. Totalt röstade drygt femton miljoner människor och av dessa valde 52 procent att hälsa den forne presidenten välkommen till Twitter. Totalt hade tydligen 134 miljoner människor kollat på omröstningen.

Men så är det ju detta med yttrandefrihet? Tycker jag att det borde förbjudas för somliga? Ja, i alla fall för såna som Donald Trump som skapar sånt kaos med sina inlägg. 

Någon av alla de som röstade önskade att vi hade fått veta hur rösterna hade fördelats efter respektive land, och det hade jag också gärna velat veta. Det hade helt enkelt varit intressant.

Inga kommentarer: