onsdag 23 november 2022

Kväller ....

Det blir långa dagar när pv arbetar heltid och åker iväg vid sex, halv sju och kommer hem vid halv fem. Såväl igår som idag, såg jag en enda människa. 


Tre johanssonrundor (varje runda genererar drygt 3000 steg på mobilen) blev det och det var då jag upptäckte dagens människa, ja, man kanske skulle ha även "Dagens Människa" som rubrik här på bloggen.

Och nere på ängen hitom havet eldades det friskt. Det är Länsstyrelsens beslut att hålla undan  alltför stora bestånd av nyponrosbuskar och enar .., vilka har en förmåga att sprida sig nåt alldeles omåttligt. 

Men det här med elden .., jag är så orolig att smådjur blir innebrända .., kanske hinner dom inte ut när det tuttas på, eller det kanske dom gör ..?

Till min förvåning kom pv hem ett par timmar tidigare än vanligt idag och det var ju himla trevligt. I morgon har han sista körövningen innan Adventskonserten på söndag, ja, dom ska väl öva några timmar innan den börjar , men ändå. Ringde Sonja och frågade om hon vill göra mig sällskap till konserten och det ville hon. Efteråt adventsfika hemma hos henne, något lätt bara.  Tänkte att jag kanske kunde göra krustader med någon god fyllning (att fylla dem på plats hos henne).

För övrigt ...? Inget mejl från min syster och då blir jag lätt orolig. Hon brukar vara punktligheten personifierad när det gäller brev, men det kan ju vara något med datorn, eller något annat. 

Och i Ukraina slås el och vatten ut på löpande band. Operationer får utföras i ficklampors sken .., det är kallt ute och kallt inne. Det är inte klokt. Krig .., detta totala vansinne. 

Själv har jag surrat med en treåring som satt i bilen med sin pappa, ja, dom hade varit i badhuset och haft det trevligt. "Farmor! Farmor! Hej farmor!" hör jag honom ropa. Och den yngste skrattar så gott när hans pappa låtsasnyser ..., sånt får man se på familjechatten.

Mer spännande än så här har min dag inte varit, men bra ändå. Nu är det Ambulansdags på tv4-faktas och jag säger over and out!

7 kommentarer:

Babsan sa...

Inget ovanligt här på ön att man inte ser en människa ute när man är ute och promenerar

Elisabet. sa...

Babsan: det är verkligen nånting jag saknar. Här är ju nästan enbart sommarboende - just där vi bor - och nu är det mörkt i många hus. Minns för några år sedan när sthlms-grannarnas ena föräldrapar bodde i deras hus ett par månader, men å, så trevligt att se hur det lyste i deras vardagsrum om kvällarna!

Turtlan sa...

Ja dessa bedrövliga maktgalna män som vill kriga. Säger det igen. Vi har alla fått ett enda liv och då vill man använda det till krig och förstörelse. Hur kan det bli så fel uppe i huvudet på folk? Grrr!

Sen ett fotbolls VM som säkert har flödat över angående mutor. Grrr!

Fint gå på adventskonsert. För min egen del väntar en konsert med mer soul och ”svängig” musik imorgon kväll. Det ska bli bra för själen. Å kanske kroppen 😉

Hur gick det med din syster? Kom det något mail?

Bert Bodin sa...

Krig är tecken på hål i huvudet på maktgalna män. Vacuum vore bättre.

Gunnel sa...

Man blir fullkomligt desperat av nyheterna från Ukraina. Det är vanvett av värsta slag som drabbar det ukrainska folket. Ingen verkar kunna stoppa despoten från Ryssland.

Elisabet. sa...

Turtlan: nej, det kom inget. Hon skrev idag att hon hade helt ingen lust att sätta sig vid datorn, det hade varit så mycket annat. Ja, ja ,-).

Elisabet. sa...

Bert Bodin och Gunnel: jag förstår inte hur någon av de ryska herrarna i beslutande ställning kan se sig i spegeln, utan att få nervsammanbrott. Av skam, alltså. På Twitter såg och hörde jag en rysk tv-debatt och där var bland annat en hög militär som menade att det enda rätta var att utplåna Kiev och dess människor. Då höjde en man som INTE var militär rösten och sa att dom borde skämmas som dom pratade .., HUR kunde dom bara säga såna saker ...? Ja, den mannen får nog akta sig så han inte kommer i närheten av något fönster på hög höjd. Åååå, så jag beundrade hans mod!