måndag 22 januari 2024

Ny vecka, ny giv ...

Och så tackade vintern för sig - måhända tillfälligt - men ändå. Vaknade vid 4-tiden, hade svårt att somna om och två timmar senare lämnade vi sängvärmen, harry och jag själv. 

Upptäckte en liten våt ekorre som satt på marken och försökte hitta nedfallna solrosfrön .., nej, jag uthärdade inte, den såg så eländig ut och med pytte-pytte-myrsteg tog jag mig fram på gräsmattan som var som en isbana och slängde helt enkelt ut fröna vid foten av eken. 

Någon promenad med harry blev det inte. Han fick gå och kissa uppe i slänten. 

I skrivande stund har den förlorade husbonden återvänt till landet Halland och är just nu i färd med att skotta/hacka sönder isen på nerfarten. 

Idag ska tydligen undret ske: elektrikern ska komma och detta innan klockan 13.00 när jag har tid på vårdcentralen i Slöinge. Det är bara att hoppas. 

Skönt att ha pv hemma. Harry, som tycktes så deppig, blev glad när han hörde husse öppna dörren, men sen var det slut på det roliga och nu sover han som vanligt på soffan, med Sigge intill sig.

2 kommentarer:

annannan sa...

Jag hoppas att tövädret varar så pass att den tilltrampade snön = isgatorna försvinner!!!

Elisabet. sa...

annannan: det börjar töa bort och på större vägarna, även kustvägen till Steninge och Haverdal ., är det bart. Där har dom nog saltat.