tisdag 23 januari 2024

Upp och ner ...


Ena dagen vinter, blåis på Ejdervägen och friska vindar. 

Morgonen därpå vaknar man till .., någonting helt annat. 

Det är helt obegripiligt. 

Vid halv 11 slog jag mig ned i trädgårdsstolen och lyssnade till ett kvitter som mest påminde om vårdrillar. 

Allra gladast tycktes talgoxen vara. 

Bad pv att ställa julgranen vid fröautomen, så har småfåglarna någonsans att gömma sig, när sparvhöken dyker upp. Eller ner. 


Och jag hängde ut tvätt .., påslakan och örngott som ska följa med till landet Uppland och allt hann torka i eftermiddagsvinden. Underbart!



Och en bild bort mot Eckes till. Lite snö som ligger kvar, men inte mycket. 

För övrigt? Jo, lyssnade ett fantastiskt intressant avsnitt av Kinapodden, som tog upp detta med valet i Taiwan. 
Hanna Wahlberg var programledare och var  sååå bra! 

Så mycket jag inte kände till när det gäller Taiwan och jag tänkte, när jag låg där i sängen och hade Harry nära mig, att det är en sån gåva att få bli äldre och kunna ta till sig sånt här!

En länk till programmet finns här.

Mera? För några dagar sedan gick jag in på min mobil och klickade in mig på svt.se, valde kanal och ville se vilka program som visats tidigare under dagen, alltså, som jag missat. Det gick inte. Inte en chans i världen att jag fick fram hela dagens utbud. Kontaktade kundtjänst och frågade om det blivit något fel , eller vad som hänt? Vet jag inte vad jag har missat, får jag ju scrolla mig igenom hela svt.play. 

Idag kom svaret. 

"Hej Elisabet,

Tack för ditt mejl.

I SVT Play-appen för mobila enheter har vi i dagsläget bara tablån för dagen, och man ser bara kommande program. Vi ser dock att det kan vara bra att jobba vidare på detta då en del av publiken efterfrågar att kunna se mer av tablån i mobilapparna. Jag lyfter det vidare som ett förbättringsförslag.

På www.svtplay.se/kanaler så finns den fullständiga tablå, med alla dagens program och tablå både framåt och bakåt i tiden."

Vänligen,
Josephine
Publikredaktör

Inga kommentarer: