fredag 26 januari 2024

Tre dagar ...

Onsdag. Bilresa till Stockholm. Pratglad ex-man sitter i framsätet och surrar med likaledes surrig pv. Harry och jag själv i baksätet. Revbensspjäll, kaffe, Sverigekaka. Ahlgrens bilar. Ständig koll av laddning. Ska vi klara oss. 

Torsdag. En hit-och-dit-dag. Hälsar på äldsta dottern, nu med annat boende. Rena landet. Hästar i hagen intill. Lunch på liten restaurang inte långt från Upplands Väsby och jag äter mitt livs godaste svampsoppa. Ja, den godaste soppan överhuvudtaget. Pv och exet monterar två Ikea-byråer hos dottern. 

Klockan 18.00 middag på Nonnos i U.V. Emma och Emil ansluter. Vi är sju personer runt bordet. Många män vid andra bord. Jag äter stora, stora räkor i het sås/sky. En förrätt, men det räcker för mig. Prat med barnbarnen som blir 25 och 27 i år. På Ekerö ska de två andra barnbarnen komma på kvällen,  en blir 5 i början av april, den andre 2 år i början av augusti. 

Fredag. Halv fyra på natten kommer skåningarna. Tre laddningar behövdes .., trötta barn i bilen. På förmiddagen blir det korvgrillning i lekparken någon kilometer från huset .., det blåser isvindar och är svinhalt. 

Harry har kräkts i omgångar. På eftermiddagen bjuder exet på sin specialitet, världens godaste pita med bröd och så allt det andra. Pigga och glada småttingar. Handboll på tv. Två matcher. Godisskål på bordet. Hittar en hallonbåt. Hej-på-dig-du-det var-länge-sedan. Sverige förlorar handbollsmatchen i en dramatisk slutsekund. Vi deppar lite. Jag tar en punschpralin.

På en madrass på golvet i vardagsrummet somnar fyraåringen och hans faster. Harry sover på soffan. Jag går upp först av alla. Nu hör jag dem prata där nere. En diskmaskin startas. Ska snart skriva till min syster. I morgonbitti ska jag bjudas på tårta, men det är en HEMLIGHET.

Inga kommentarer: