fredag 16 augusti 2024

 Om när det går undan ...


Fredag idag. Hela veckan har jag legat efter .., tisdag kändes som måndag och idag känns som torsdag. 

Kanske för att jag har haft huvudet fyllt med tankar på vad som ska göras inför familjemiddagen i Bunkeflo på söndag. Mina båda systrar, Anders, Maja och pojkarna, min systerdotter, Tommy och Karin och så vi själva.

Och i morgon kör vi till Västerstad och övernattar och får på så sätt träffa Birgitta lite extra.

Och så var det igår när det plötsligt blev avresa med Tompes båt för pv:s del och på tisdag blir det ny sväng - men då på vår båt med hans storebror - upp till den bohusländska skärgården.  

Nästa söndag, om vädret tillåter, ska vi själva ta över båten och - hopefully - ägna några dagar, ja, kanske en vecka i det fagra landskapet Bohuslän. Det känns som om jag befinner mig i en torktumlare och det är knappt att jag hinner med mentalt. Och sen .. , Kreta.


Ett sätt att jorda sig mentalt är - för min del - att simma så långt jag orkar i havet. Eller rättare sagt: så länge som jag orkar.

Skallkroken är perfekt, där känner jag mig inte så ensam, även om det var precis vad jag var idag. 

På piren stod en man med sitt kastspö, men för övrigt var där tomt. 

En ejder simmade inte långt ifrån mig och på stranden såg jag en enda  liten vadare, ja, förutom trutar och måsar, förstås. 

Och ja, jag vet att man helst inte bör bada ensam i havet, men det faller ju på sin egen orimlighet! Ska man alltid invänta någon som har koll eller rent av vaktar .., nej, det går ju inte. 

Fick därefter ett sms i mobilen, att där fanns ett paket att hämta ut på Matöppet i Slöinge. Vägen dit är bara så otroligt vacker! Där är kor som ligger i grupp på ängarna .., där är större kor/tjurar i skogen intill en lagård ., där är hästar och vid vattnet i lilla Vastad, flög en kärrhök upp. Vassen är säkert två meter hög och skymmer sikten när man kommer körande - sikten mot vattnet - , vilket är synd, men vilket skydd för sommarens alla småttingar!

På en jättestor lägda i Slöinge växer hur många solrosor som helst! Jag har sådan lust att stanna till och fånga det hela på bild, men där kör så många bilar till och ifrån Siaglass-fabriken-butiken och andra ska till vårdcentralen eller till Solhagas bageri, så det blir liksom aldrig av att jag stannar till. Nu ringde Britt och meddelade att kaffet var klart! Over and out!

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja verkligen full rulle! Kul!
Hur gick det för PV? Är de framme?
Här har en somnat och den andre har o t i sitt knä. Ser framemot (hoppas jag) en förbättring. Vink vink

Elisabet. sa...

Turtlan: Allt gick bra! Pv hoppade av i Borstahusen och tog tåget från Landskrona och hem. Avlöstes av Tompes fru. Trivsam båt, men ingen vind, så de gick för motor hela sträckan. Kollade ikväll på SMHI för nästa to-sön då pv:s bror ska låna båten och segla med fru och ett annat par. Vi tittade på Lysekil. 15 mm regn på torsdag och regn övriga dagar!!! Ifjol likadant och dom avstod seglingen. / Elisabet

Anonym sa...

Förstår känslan! Har haft det lite så ett tag och igår kände jag mig nästan lite yr. Somnade på soffan på eftermiddagen och sov hårt åtminstone två timmar. I natt blev det åtta timmar, så idag känner jag mig riktigt pigg. Bara att acceptera att man inte orkar samma tempo längre! Så härligt att åka till Kreta, då blir det lugn och ro ju förhoppningsvis.