söndag 11 augusti 2024

Söndag ... 

Bilden: Upphittad inköpslista och på baksidan fanns denna teckning. 

En lugn dag, i alla fall till en början. Tänk, som bortblåst är detta att jag vaknar hundra gånger per natt och som bortblåst är också all värk jag hade i skenbenen! Det är ju helt obegripligt, ty ingenting  har förändrats; i alla fall inga nya läkemedel, inget annat som dykt upp! Alltså är det bara att tacka och ta emot. 

Får överraskande besök av Ecke och Britt som just nu bor i sommarhuset här nedanför. Ecke vill kolla till bygget, ja, inte med synen, men genom att höra pv berätta. Efter lite - eller mycket - trugande, tackar dom ja till eftermiddagskaffe på altanen. Britt väljer flädersaft. En halv cinelle till oss var går också ner och som vanligt blir det surr och mera surr. 


Britt är lika tjusig som alltid, men vill inte sitta i solen, så hon byter plats med pv. 

Vi pratar om Nässjö där hon är född och uppvuxen, men också om annat .., vad som under årens lopp fastnat i ens minnesbank, t.ex.

Helt överens är vi att det oftast handlar om oväsentligheter. Fraser från franska eller tyska läroböcker .., eller som i mitt eget fall: alla namnen på mina klasskamrater och då menar jag ALLA namn. Gudrun Linnea,Elsy Ingrid Gunilla, Ulla Maria Elisabeth osv. Inte en enda gång i mitt 70-åriga liv har någon frågat efter denna kunskap. 

I någon timmes tid blir Ecke och Britt här och vi säger att nu får vi fixa till det här med surströmmingen; det är ju inte en given lag att man måste äta det på en helgdag, särskilt inte när  nästan alla i sällskapet är pensionärer.


Det blåser rejält när vi sitter ute på altanen och mitt i alltihopa dråsar det gamla plommonträdet till marken! 

Några plommon har vi inte sett skymten av på flera år, men ändå .., det har varit perfekt som fäste för tvättlinan. 

Men titta .., så murket det varit inne i själva stammen! Det är som en tand helt rutten av karies!

Vi får väl lägga trädet i slänten, så får insekter någonstans att flytta in. 

För övrigt? Sista OS-dagen och jag tycker att Frankrike/Paris har skött det hela med den äran! Inga klagomål har jag på kanal 5 heller, men trist med reklamen. 

Mest har jag  - som vanligt - tittat på friidrott. Nu väntar brittiska Akuten, massor av avsnitt har jag kvar! 

Igårkväll handlade det bland annat om en 31-årig kvinna - den vackraste jag någonsin sett - som plötsligt drabbats av en svår blödning i hjärnan och var helt borta. Jag var bombsäker på att det inte skulle gå vägen, men se, det gjorde det! Och så all detta att vi får följa många av patienterna och deras anhöriga .., man får en bakgrundshistoria och får även se hur det slutar. S o m  jag älskar denna serie!

4 kommentarer:

bettan sa...

Jamen en sån sevärd serie.

Anonym sa...

Bettan: Blev sååå glad när du delade den glädjen till Akuten! ❤️

WalkaboutSweden sa...

Prövar bara att skicka en test-kommentar, den andra försvann. . .

WalkaboutSweden sa...

Aha - nu ser jag. Den kommentaren (om kroppen) lyckades jag tydligen skriva under fönsterbidraget.
Hej hopp! ;)