tisdag 13 augusti 2024

 En tvärrunda söderut ... 


Ja, någon runda i ordets rätta bemärkelse var det inte, mer som raka spåret. 

Så bra det blev alltsammans! 

Lååångt bad tillsammans med småpojkarna igårkväll och där var 2-åringen som nu kan "dyka" under vattnet och 5-åringen som dyker mellan mina ben och jag får göra likadant på honom.

Vid niotiden vände sällskapet söderut igen och inom en kvart hade båda pojkarna somnat.

Själva lämnade vi Torekov vid 10-tiden idag. Nästan noll vind till en början! Tog ett dopp från badstegen .., dvs, jag håller i stegen och liksom flyter med. 

Halvägs hem kom vinden och det  rejält! Från 1.1 knop till det femdubbla!

Från min utsiktspunkt vid rodret, då, när pv tar ner storseglet, har jag sett hur han gör och idag förstod jag det ännu mera. Aha. Det ska jag nog klara av. I alla fall i någorlunda lugnt väder. 


Bilden är från morgonens dopp i T-kov. Underbart skönt och bara några minuters promenad till båten.


Så här härligt grönfärgat är vattnet och kristallklart!


Innan vi morgonbadade satt jag en stund och tittade ut mot Hallands Väderö, men allra mest tittade jag på alla unga starar vilka flög lite fram och åter nere vid vattenbrynet! 

Kom till Skallkroken halv tre .., perfekt tilläggning och jag känner mig så lycklig över att pv inte längre behöver tala om vad som ska göras, det fungerar bra ändå. 

Så ringde pv:s mobil. Hans kompis Tompe från Limhamn var nu i Halmstad tillsammans sin sambo och tittade på en jättefin båt (med EN ägare, för övrigt från Ljungby) och jo, nu skulle den bli deras och kunde pv möjligen tänka sig att segla ned den till Skåne tillsammans med Tompe? Det kan han förstås, frågan är bara när och hur vindarna är. De närmaste dagarna tycks det vara motvind hela vägen söderut.

Soligt och fint ute. Sigge bjöds på kokt fisk när vi kom hem - vilket emottogs med glädje - och därefter tackade han för sig och ligger nu och kurar i sin trädgårdsstol i uterummet. Punkt.

Inga kommentarer: