lördag 17 augusti 2024

 I Västerstad ...


Det spelar ingen roll hur många gånger vi kör längs väg 13 i Skåne, så tänker jag att detta är ju verkligen som paradiset! 

Vi passerar mängder med hagar där kor och hästar håller till och där är får och vackra och mindre vackra hus och i dikesrenen växer tjärblomster! 

En traktor med långt släp vägrar svänga in på någon av alla p-platser som vi passerar och kön av bilar är kilometerlång och irritationen säkerligen omåttlig. I säkert 1.5 mil fylls kön på och jag tänkter att det är så här farliga omkörningar blir till, när någon till slut fått nog.

Kommer fram vid halv två. Köpe-palt till middag .., någon slags marängtårta senare på kvällen. 

Det pratas minnen. Malå, skolgång, lärare, pappa, mammas ständiga stickprojekt eller ryamattor .., segling, Trosa, cancer, förlust av närminne, självscanning, Uzbekistan, Sidenvägen, strykning av kläder och mycket annat. 

Nu när klockan närmar sig halv tolv, har alla gått till sängs. Här ute på rena bondvischan är det om möjligt ännu tystare än hemma. I hagar här intill går hästar. Nu och då hörs någon enstaka  bil från den större vägen, den som går till Sjöbo. 


6 kommentarer:

Babsan sa...

Är det Piteortens palt du köper?Klart godkänd tycker jag

Anonym sa...

Framför allt Stockamöllan - Billinge - Röstånga är så vackert! Det finns en gård någonstans i de trakterna som jag som tonåring i fantasin gjorde till min!

Anonym sa...

Annannan kommenterade om gården.

Elisabet. sa...

Precis! Men igår var det rökt fläsk i paltarna, inte rimmat ..., påminde lite om kroppkakor, men goda ändå! / Elisabet

Elisabet. sa...

Annannan: Ja! Och ett stort vackert stenhus (inte boningshus) höger sida när man kommer från Hörby ..., någon gång ska jag stanna och fånga det på bild! Och kor i mängder! Elisabet

Anonym sa...

Till höger om vägen när man kommer från Hörby söderut eller norrut? Nära Hörby? / annannan undrar!