måndag 7 oktober 2024

Ny vecka ..., ny giv. Och dagens fönster. 


Måndagmorgon bjuder på .., ja, ni ser ju själva! 

(Halvlåg på soffan och tog bilden .., därav vinkeln.) 

Solsken och blå himmel, men det började med moln och ännu mera moln och tolv plusgrader. 

Heja! Nu blir det nog ett dopp i eftermiddag. 

Just nu förbereder jag för halv-tolv-firande av grannen - namnsdagsbarnet Birgitta -. 

Har sms:at grannen Annelie också, vi kan ju låtsas att hon också heter Birgitta, men kanske vilar hon ut eller tittar inte på sin mobil, så vi får se hur många vi blir runt bordet. Pratade precis med den äldsta. Nu ska vinterdäcken på hemma i Malå. Ja, så var det ju ofta att oktober blev till vintermånad och sen fortsatte det bara. Oktober innebar också harjakt för min pappa och någon av hans stövare - Buster, Tina, eller Sessan -. Så mycket glädje för den hund vi då hade .., få hoppa in i bilen och vara tillsammans med husse och kanske få kalasa på färskt harhjärta efter avslutad jakt. 

På vår altan hängde vintertid ofta en upp-och-ner-vänd (och stelfrusen) hare med granris i buken. 

Så har den här dagen börjat. Tittade förresten på SVT-dokumentären Ödesvalet, gjord av Folke Rydén som väl har gått i pension från SVT för ett bra tag sedan. Suverän fotograf var Dan Jåma (alltid så bra och inte visste jag att han var same!!). Så fantastiskt intressant program! Man får som tittare följa olika amerikanska familjer (samma familjer) under totalt 32 år och vid olika val och hur deras åsikter ibland förändrats och lika mycket hur deras egna liv tagit olika vändningar. 

Programmet kan ses i hela världen. 

Här en länk om någon är intresserad.

2 kommentarer:

Gunnel sa...

Det är väl nu det ska vara brittsommar eftersom både Birgitta och Britta har namnsdag. Även jag som heter Britt i sidonamn firar mig själv litegrann. Brittsommar ska vara en period med sommarliknande väder under hösten. Tyvärr inte här där termometern pekar på plus 1.

Anonym sa...

Gunnel: Då gratulerar jag även dig, på namnsdagen! Grattis! Och här väntas regnet komma snart. /Elisabet